Mørbradbøffer med æbleflæsk
1. juni 2018
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Betina Hastoft
Æbleflæsk laves traditionelt med bacon, men prøv som her med gode mørbradbøffer i stedet – det smager skønt, og du får en mindre fedtholdig ret.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 200°. Skræl rødbederne, og skær dem i små stave. Vend dem med olie, nelliker, salt og peber. Bag dem i ovnen i ca. 30 minutter, til de er tilpas møre.
Afpuds mørbraden, skær den i 2 cm tykke bøffer, og krydr med salt og peber. Pil rødløgene, og skær dem i tynde både. Skyl æblerne, og skær dem i tykke både.
Steg mørbradbøfferne i olie og smør på en dyb pande i 3-4 minutter på hver side. Tag dem af panden, og hold dem varme.
Steg æbler, rødløg og timian på samme pande ved middel varme i ca. 5 minutter. Tilsæt eddike, honning, salt og peber, og steg videre i 2-3 minutter.
Anret mørbradbøfferne med den stegte æbleblanding oven på, og servér med bagte rødbeder og grøn pesto.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Se også: Klassisk opskrift på æbleflæsk
Powered by Froala Editor