Mørbrad med oliventapenade og ovnbagte rodfrugter

1. juni 2018 af .

Foto: Columbus Leth

Saftig mørbrad med lækker oliventapenade og ovnbagte rodbrugter er et sundt og meget delikat måltid.

Bemærk
Ovntid, rodfrugter: 30 minutter.

Ingredienser

Sådan gør du

Fjern sten fra oliven, og blend oliven med brød og skyllet, plukket persille. Rør sennep i.
Tænd ovnen på 180°.
Skræl kartofler og skær dem i grove stykker. Skyl tomaterne. Fordel det hele i et ovnfast fad; dryp med olie, og krydr med timianblade, salt og peber. Bag grøntsagerne i ovnen i ca. 30 minutter.
Afpuds mørbraden, og brun den på alle sider i olie på en pande. Smør oliventapenaden på, og steg mørbraden færdig i ovnen i ca. 10 minutter sammen med grøntsagerne.
Skær mørbraden i skiver, og servér med ovnbagte grøntsager og et drys persille.

Tip!

Alle rodfrugter er egnede til ovnbagning. Brug f.eks. persillerod eller knoldselleri i stedet for pastinak.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar