Mørbrad med oliventapenade og ovnbagte rodfrugter
1. juni 2018
af
Camilla Zarah Lawes.
Foto: Columbus Leth
Saftig mørbrad med lækker oliventapenade og ovnbagte rodbrugter er et sundt og meget delikat måltid.
Bemærk
Ovntid, rodfrugter: 30 minutter.
Ingredienser
Sådan gør du
Fjern sten fra oliven, og blend oliven med brød og skyllet, plukket persille. Rør sennep i.
Tænd ovnen på 180°.
Skræl kartofler og skær dem i grove stykker. Skyl tomaterne. Fordel det hele i et ovnfast fad; dryp med olie, og krydr med timianblade, salt og peber. Bag grøntsagerne i ovnen i ca. 30 minutter.
Afpuds mørbraden, og brun den på alle sider i olie på en pande. Smør oliventapenaden på, og steg mørbraden færdig i ovnen i ca. 10 minutter sammen med grøntsagerne.
Skær mørbraden i skiver, og servér med ovnbagte grøntsager og et drys persille.
Tip!
Alle rodfrugter er egnede til ovnbagning. Brug f.eks. persillerod eller knoldselleri i stedet for pastinak.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk