Mørbrad med harissa-marinade og blomkålscouscous
28. oktober 2019
af
Gitte Heidi Rasmussen.
Foto: Stine Christiansen
Harissa er en tyktflydende nordafrikansk chilisauce, der giver mørbraden masser af smag og komplementerer den skønne salat godt.
Ingredienser
Sådan gør du
Afpuds svinemørbraden. Bland harissa, yoghurt og citronsaft i en skål, vend mørbraden i, og lad det trække mindst 30 minutter og gerne natten over.
Grill kødet ved direkte varme på en grill i 5 minutter, og steg det færdigt ved indirekte varme i ca. 15 minutter.
Skyl og kog quinoa som anvist på pakken. Skær blomkålen i mindre stykker, og skyl dem i et dørslag.
Findel blomkålen i en foodprocessor, til den ligner grov couscous, og bland den med den kogte quinoa.
Riv skallen, og pres saften af citronen. Bland citronskal, -saft, olivenollie, paprika og spidskommen i en skål. Smag til med salt og peber.
Skyl og halvér tomater, og vend dem i dressingen. Vend tomaterne i quinoa-blomkåls-blandingen.
Skyl og snit forårsløg. Skyl og hak persille fint. Drys salaten med forårsløg og persille, og smag til med salt og peber.
Skær kødet i pæne skiver, og servér dem sammen med blomkålscouscoussen.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk