Mørbrad med bacon og champignonsauce
1. juni 2018
af
Gitte Heidi Rasmussen.
Foto: Stine Christiansen
De hele cherrytomater giver lige præcis den friske syrlighed, der skal til for at balancere bacon og flødesauce i denne hverdagsret, der vil tage kegler hos de fleste.
Ingredienser
Sådan gør du
Skræl kartoflerne, og kog dem møre i letsaltet vand.
Steg baconskiver sprøde på en tør pande. Afdryp på fedtsugende papir.
Skær svinemørbraden i skiver på ca. 3 cm’s tykkelse.
Brun kødet i smør på en ren pande i 1 minut på hver side, og krydr med salt og peber. Skru ned til middel varme, og steg kødet i 3-4 minutter på hver side, til det er netop gennemstegt. Tag kødet af varmen, og hold det varmt under alufolie.
Pil og halvér løgene. Steg dem i smør på panden i 5 minutter. Skyl cherrytomater, og lad dem stege sammen med løgene i et par minutter, indtil skindet på tomaterne brister.
Rens champignoner, og skær dem i skiver. Lad dem stege med på panden ved god varme, til de er gyldne. Hæld fløden over, og lad den koge i 4 minutter, til saucen tykner let. Smag til med salt og peber.
Hæld saucen hen over kødet, og drys med letknust bacon og skyllet, hakket persille. Servér med de kogte kartofler som tilbehør.
Tip!
Ofte kan du få en svinemørbrad på frost til en god pris. Så skal du bare tage den ud af fryseren dagen før og lade den tø op i køleskabet natten over.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk