Monsterøjne
Det er en klistret affære at forme disse sjove øjne. Til gengæld er der hyggelig fællesaktivitet, uhyggelig pynt og knasende sprød og sød snack i én mundfuld. De hjemmelavede sukkerøjne kan opbevares i en lufttæt beholder i flere måneder. Der bliver ekstra af portionen her, så du har spiselige øjne til mange sjove kager.

31-60 min.
(0)
25. oktober 2021 af Line Holt NielsenFoto: Maria Fabricius Tegner
Ingredienser
stk.
Øjeæbler
- smør
- 50 g
- skumfiduser
- 325 g
- Rice Krispies
- 90 g
- rød og blå konditorfarve
Sukkerøjne
- pasteuriserede æggehvider (ca. 20 g)
- ½
- flormelis
- 75 g
- vand
- ¼ tsk.
- sort konditorfarve
Sådan gør du
Øjeæbler
Smelt smør ved svag varme i en stor gryde. Tilsæt skumfiduser, og rør, til de er helt smeltede. Tag gryden fra varmen, og fordel den i to skåle.
Bland blå frugtfarve i den ene skål og rød frugtfarve i den anden.
Rør Rice Krispies i, og bland det godt.
Gnid indersiden af hænderne med smør eller olie (eller tag handsker på), og form massen til kugler på størrelse med golfbolde. Hvis det er for svært, så del blot massen i mindre stykker, og tril dem til kugler, når de er afkølet en smule.
Tryk et sukkerøje fast på hvert øjeæble, og lad dem tørre på et stykke bagepapir.
Sukkerøjne
Pisk æggehvide og flormelis til en sej masse. Justér konsistensen med en lille smule vand, så den bliver blød nok til at kunne sprøjtes.
Fyld det meste af glasuren i en sprøjtepose, og sprøjt små cirkler ud på et stykke bagepapir.
Rør en lille smule sort konditorfarve i resten af glasuren, og lav en lille prik i midten af hver cirkel. Lad øjnene tørre ved stuetemperatur i et døgn eller i ovnen ved 50° varmluft i 1 time.
Tip!
Næringsindhold
Allergener
Kostretning
Bedøm denne opskrift
Vælg det ønskede antal stjerner