Monsterøjne

Det er en klistret affære at forme disse sjove øjne. Til gengæld er der hyggelig fællesaktivitet, uhyggelig pynt og knasende sprød og sød snack i én mundfuld. De hjemmelavede sukkerøjne kan opbevares i en lufttæt beholder i flere måneder. Der bliver ekstra af portionen her, så du har spiselige øjne til mange sjove kager.

Monsterøjne
31-60 min.

(0)

25. oktober 2021 af Line Holt NielsenFoto: Maria Fabricius Tegner

Ingredienser

stk.

Øjeæbler

smør
50 g
skumfiduser
325 g
Rice Krispies
90 g
rød og blå konditorfarve

Sukkerøjne

pasteuriserede æggehvider (ca. 20 g)
½
flormelis
75 g
vand
¼ tsk.
sort konditorfarve

Sådan gør du

Øjeæbler

Smelt smør ved svag varme i en stor gryde. Tilsæt skumfiduser, og rør, til de er helt smeltede. Tag gryden fra varmen, og fordel den i to skåle.
Bland blå frugtfarve i den ene skål og rød frugtfarve i den anden.
Rør Rice Krispies i, og bland det godt.
Gnid indersiden af hænderne med smør eller olie (eller tag handsker på), og form massen til kugler på størrelse med golfbolde. Hvis det er for svært, så del blot massen i mindre stykker, og tril dem til kugler, når de er afkølet en smule.
Tryk et sukkerøje fast på hvert øjeæble, og lad dem tørre på et stykke bagepapir.

Sukkerøjne

Pisk æggehvide og flormelis til en sej masse. Justér konsistensen med en lille smule vand, så den bliver blød nok til at kunne sprøjtes.
Fyld det meste af glasuren i en sprøjtepose, og sprøjt små cirkler ud på et stykke bagepapir.
Rør en lille smule sort konditorfarve i resten af glasuren, og lav en lille prik i midten af hver cirkel. Lad øjnene tørre ved stuetemperatur i et døgn eller i ovnen ved 50° varmluft i 1 time.

Tip!

Kan du ikke skaffe Rice Krispies, så erstat dem med smuldrede riskiks, og smag evt. til med sukker, honning eller sirup.

Bedøm denne opskrift

Vælg det ønskede antal stjernerDu gav 0 stjernerGiv 0 stjernerÆndre til 0 stjerner

Måske du også kan li'