Monkey bread med kanelkaramel

9. juli 2020 af .

Foto: Winnie Methmann

Den amerikanske klassiker har formentlig fået sit navn, fordi man skal spise den med fingrene – på samme måde som en abe ville gøre det.

Ingredienser

Udstyr

springform

Sådan gør du

Lun mælk og smør ved svag varme, så smørret smelter.
Hæld det over i en skål, og rør gæren ud i det. Tilsæt æg, sukker, kardemomme og salt, og pisk det sammen. Tilsæt melet lidt ad gangen, til dejen bliver fast.
Ælt dejen grundigt i ca. 10 minutter, gerne på røremaskine, til den er helt glat og skinnende. Lad dejen hæve 1 time i skålen.
Smelt kanel, sukker og smør i en gryde. Lad det simre under omrøring, til sukkeret er smeltet. Tag gryden af varmen.
Bland kanel og sukker i en skål.
Tril dejen til små kugler på størrelse med golfbolde. Rul boldene i kanelsukker, og fordel dem i en springform beklædt med bagepapir. Hæld karamellen over. Lad brødet efterhæve i 15 minutter.
Forvarm ovnen til 175° varmluft. Bag brødet i ovnen i 45 minutter, til det er gennembagt og flot gyldent. Servér brødet, mens det stadig er lunt.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar