Monkey bread med kanelkaramel
9. juli 2020
af
Emma Martiny.
Foto: Winnie Methmann
Den amerikanske klassiker har formentlig fået sit navn, fordi man skal spise den med fingrene – på samme måde som en abe ville gøre det.
Ingredienser
Udstyr
springform
Sådan gør du
Lun mælk og smør ved svag varme, så smørret smelter.
Hæld det over i en skål, og rør gæren ud i det. Tilsæt æg, sukker, kardemomme og salt, og pisk det sammen. Tilsæt melet lidt ad gangen, til dejen bliver fast.
Ælt dejen grundigt i ca. 10 minutter, gerne på røremaskine, til den er helt glat og skinnende. Lad dejen hæve 1 time i skålen.
Smelt kanel, sukker og smør i en gryde. Lad det simre under omrøring, til sukkeret er smeltet. Tag gryden af varmen.
Bland kanel og sukker i en skål.
Tril dejen til små kugler på størrelse med golfbolde. Rul boldene i kanelsukker, og fordel dem i en springform beklædt med bagepapir. Hæld karamellen over. Lad brødet efterhæve i 15 minutter.
Forvarm ovnen til 175° varmluft. Bag brødet i ovnen i 45 minutter, til det er gennembagt og flot gyldent. Servér brødet, mens det stadig er lunt.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk