Møllehjul med ost og herbes de provence

28. august 2020 af .

Foto: Betina Hastoft

Et lækkert brydebrød er oplagt at servere til mange. Her har vi brugt mozzarella i brødet, men cheddar eller gryuére er også lækkert.

Bemærk
Hævetid: I alt mindst 9½ time.

Ingredienser

Sådan gør du

Opløs gæren i vandet i en røreskål. Tilsæt sukker, og rør rundt. Tilsæt blødt smør, hvedemel, salt og herbes de Provence, og ælt dejen på en røremaskine i ca. 5 minutter, til den er blød og smidig. Tilsæt evt. lidt ekstra hvedemel, hvis dejen er for våd.
Riv osten, eller skær den i helt små tern. Ælt forsigtigt osten ind i dejen til sidst.
Læg dejen i en ren skål, dæk den med husholdningsfilm og et viskestykke, og sæt den på køl i mindst 8 timer (natten over).
Tag dejen ud fra køl, og hæld den ud på et meldrysset bord. Del dejen i 12 lige store stykker, og form dem til runde boller. Fordel bollerne tæt sammen på en bageplade med bagepapir, så de danner en stor cirkel. Der skal være ca. 1½ cm afstand mellem bollerne. Lad bollerne hæve tildækket på pladen i 1½ time.
Tænd ovnen på 225°. Pensl bollerne med æggeblomme, og drys med sesamfrø. Bag møllehjulet i ovnen i ca. 20 minutter, til bollerne er gyldne og gennembagte. Afkøl på en bagerist, og servér dem lune.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar