Moderne flyversjus med hjemmelavet limesnaps
25. november 2021
af
Linn Grubbström.
Foto: Columbus Leth
Er du i tvivl om, hvad du skal skænke op i snapseglassene til silden og fiskefileten? Lav en snaps med lime og citrongræs, så har du det perfekte tilbehør. Får du snaps tilovers, kan du bruge den i en moderne flyversjus. Glem alt om den klassiske flyversjus fra brune bodegaer – kræser du om den, kommer den til at smage mere som noget fra en cool cocktailbar.
Bemærk
Trækketid, snaps: Mindst 1 uge.
Ingredienser
Sådan gør du
Halvér citrongræsset, og knus det.
Skyl limefrugten, og skær skallen af i tynde, brede bånd uden at få den hvide, lidt bitre hinde med.
Læg citrongræs, limeskal og honning i et skoldet sylteglas, og hæld snapsen over. Luk glasset til, og lad snapsen trække i mindst 1 uge.
Si snapsen, når du synes, at den har den rette smag. Hæld snapsen på en ren, skoldet flaske med låg.
Skær et nyt stykke limeskal og læg i flasken som pynt, lige inden snapsen skal serveres. Servér snapsen kold.
Fyld glassene med isterninger.
Bland snaps, friskpresset citronsaft, ginger beer og danskvand, og hæld det over isterningerne.
Skyl citronmelisse og limefrugt, og skær limefrugten i skiver. Pynt drinken med citronmelisse og en skive lime.
Tip!
Vil du give snapsen en mere intens smag af lime? Så lad den trække lidt længere. Jo længere tid den trækker, jo mere limesmag får den.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk