Misosuppe med nudler og champignoner
21. august 2023
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Peter Kam
Miso har en dyb og letsaltet umamismag, som passer godt til asiatiske retter. Husk at smage suppen til, hvis du synes, den mangler lidt salt.
Ingredienser
Sådan gør du
Skræl og riv ingefær. Halvér limefrugten, og pres saften. Rør miso, ingefær og limesaft sammen i en gryde. Tilsæt 2 dl kogende vand, og rør godt rundt, til misoen er helt opløst.
Tilsæt bouillon, og bring suppen i kog. Skru straks ned til lav varme, når suppen koger, og hold suppen varm, mens fyldet forberedes.
Kog nudlerne efter anvisning på emballagen, og afdryp i en sigte.
Rens champignoner, og skær dem i skiver. Optø edamamebønner. Rens forårsløg, og skær dem i tynde skiver.
Anret nudler, champignoner og edamamebønner i 4 portionsskåle. Smag suppen til med salt og peber, og hæld den over fyldet. Top med forårsløg og frisk koriander.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk