Misobagt blomkål

21. august 2023 af .

Foto: Peter Kam

Blomkålsstykkerne er meget velsmagende og fungerer perfekt som tilbehør til asiatiske retter. Du kan også servere blomkålen som et vegetarisk hovedmåltid oven på kogte ris. I så fald skal du lave en dobbeltportion af opskriften.

Ingredienser

Sådan gør du

Tænd ovnen på 225°. Skyl blomkål, og skær den i små mundrette buketter.
Pisk miso, risvinseddike, sesamolie, sojasauce, honning og 1 spsk. vand godt sammen i en stor skål, til misoen er opløst.
Vend blomkålsbuketterne rundt i marinaden, til de er helt dækket af marinaden. Fordel dem på en bageplade med bagepapir, og bag dem i ovnen i 25-30 minutter, til de er ristede og gyldne i kanterne. Vend rundt i dem undervejs.
Anret blomkålen i en skål, og drys med finthakkede forårsløg og sesamfrø. Servér straks.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar