Misobagt blomkål
21. august 2023
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Peter Kam
Blomkålsstykkerne er meget velsmagende og fungerer perfekt som tilbehør til asiatiske retter. Du kan også servere blomkålen som et vegetarisk hovedmåltid oven på kogte ris. I så fald skal du lave en dobbeltportion af opskriften.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 225°. Skyl blomkål, og skær den i små mundrette buketter.
Pisk miso, risvinseddike, sesamolie, sojasauce, honning og 1 spsk. vand godt sammen i en stor skål, til misoen er opløst.
Vend blomkålsbuketterne rundt i marinaden, til de er helt dækket af marinaden. Fordel dem på en bageplade med bagepapir, og bag dem i ovnen i 25-30 minutter, til de er ristede og gyldne i kanterne. Vend rundt i dem undervejs.
Anret blomkålen i en skål, og drys med finthakkede forårsløg og sesamfrø. Servér straks.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk