Minitærter med vaniljecreme og bær
1. juni 2018
af
Gitte Heidi Rasmussen.
Foto: Stine Christiansen, Skovdal Nordic
Små sprøde tærter af kiks og mandler med en dejlig vaniljecreme og friske bær.
Bemærk
Hviletid: 1 time.
Ingredienser
Udstyr
8 muffinforme af silikone
8 muffinforme af papir
Sådan gør du
Hak kiks og mandler fint, fx i en foodprocessor.
Smelt smør ved middel varme i en gryde. Hak chokoladen groft, og smelt den i smørret under omrøring.
Rør kiks og mandler godt sammen med chokoladesmørret.
Fordel kiksemassen i muffinformene af silikone. Placér en muffinform af papir oven i hver silikonemuffinform, og tryk let ned, så aftrykket fra papirformen ses i kiksedejen. Fjern papirmuffinformen, og sæt kiksemassen på køl i ca. 1 time.
Riv skallen fint, og pres saften af appelsinen. Pisk mascarpone, vaniljepasta, flormelis, appelsinskal og appelsinsaft sammen med en elpisker til en tyk og luftig creme. Vend yoghurt i. Sæt vaniljecremen i køleskabet, indtil den skal anvendes.
Pil forsigtigt kiksebundene ud af muffinformene, og fyld dem med vaniljecreme. Pynt med friske bær.
Tip!
Servér gerne de små tærter sammen med et glas boblende dessertvin.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk