Minipizzaer med parmaskinke
10. august 2018
af
Susanne Palmqvist.
Foto: AOP
Disse lækre minipizzaer er gode til både madpakken og skovturen. De kan også fryses, så du altid har et nemt måltid, du kan varme på ingen tid.
Bemærk
Hævetid: I alt 2½ timer.
Ingredienser
Sådan gør du
Rør gæren ud i vandet. Pisk salt, olie og durummelet ud heri.
Pisk og ælt resten af melet i lidt ad gangen, til du har en fin, elastisk dej, der akkurat ikke hænger i hænderne mere.
Lav en stor kugle, og læg den i en meldrysset skål. Drys mel over, og dæk med film. Stil den koldt i 1-2 timer.
Ælt dejen let igennem, og form til det antal kugler, du skal bruge. Lad dem hæve 20-30 minutter på bordet.
Rør olie og chiliflager sammen. Stil chiliolien til side indtil servering.
Tænd ovnen på 225°, brug gerne en pizzasten. Rul hver dejkugle flad, men ikke tynd. Læg dem på bagepair, og tryk små fordybninger med knoerne.
Smør pizzaerne med tomatsauce, knap til kanten. Skær osten i skiver, og kom 1-1½ på hver.
Fordel skinke og artiskokhjerter ovenpå. Dryp kanten med olivenolie. Lad dem hæve i 10 minutter.
Bag pizzaerne midt i ovnen, til osten er smeltet, og dejen gylden. Spis dem lune eller kolde med dryp af chiliolie og merian.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Se også: Klassisk opskrift på pølsehorn
Powered by Froala Editor