Minipizzaer med kartofler, svampe og bacon

Disse lækre små pizzaer er perfekte til både aftensmad og til madpakken dagen efter. Når først dejen er lavet og har trukket natten over, er minipizzaerne nemme at lave.

Bemærk
Hævetid: Natten over

Ingredienser

Sådan gør du

Rør gæren ud i vandet i en stor skål, og tilsæt salt, olie og durummel. Rør hvedemel i lidt ad gangen, og ælt dejen godt igennem, så den bliver smidig og elastisk. Lad dejen hæve tildækket i køleskabet til næste dag.
Tænd ovnen på 275-300°, og sæt en bageplade i ovnen, så den bliver varmet godt op.
Steg baconskiverne halvt færdige på en tør pande, og lad det dryppe af på fedtsugende papir. Rens og skær svampe i mindre stykker, og steg dem let gyldne i olie på en pande.
Skræl kartofler, og skær dem i papirtynde skiver. Skær mozzarella i tynde skiver.
Del dejen i 3-4 kugler. Rul dem ud til små runde pizzabunde med en kagerulle på et meldrysset bord. Læg dem på et stykke bagepapir.
Fordel kartoffelskiverne oven på pizzabundene – læg dem gerne taglagt med mozzarellaskiverne, eller læg mozzarellaskiverne øverst. Fordel bacon, svampe og gorgonzola på pizzaerne, og krydr med timian.
Træk forsigtigt bagepapiret med pizzaerne over på den brandvarme bageplade, og bag dem i ovnen på nederste ovnrille.
Efter 2 minutter trækker du bagepapiret væk og bager pizzaerne færdige direkte på bagepladen i 4-5 minutter. De er færdige, når bundene er gyldne og sprøde, og osten bobler godt.

Tip!

Dejen skal helst hæve natten over, men hvis du ikke har tid til det, kan du øge gærmængden til 20 g og nøjes med 1 times hævning.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegan
  • Vegetar
  • Uden svinekød
28. november 2019 af .

Foto: Betina Hastoft

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar