Minipizzaer med kartoffel og gedeost
5. marts 2019
af
Camilla Zarah Lawes.
Foto: Columbus Leth
Små, sprøde pizzaer med kartoffel, rosmarin og gedeost – en helt fantastisk kombination!
Ingredienser
Sådan gør du
Smuldr gæret i en lille skål, og rør det sammen med sukker, salt og lunkent vand.
Bland de 2 slags mel i en stor skål, og lav en fordybning i melet. Hæld gærblandingen og olie i fordybningen. Vend melet ind over væsken med en gaffel, og ælt derefter dejen grundigt sammen på et meldrysset bord, til den er blød og glat.
Lad dejen hæve tildækket i 30 minutter et lunt sted.
Tænd ovnen på 220°. Drys lidt mel på bordet, og ælt dejen godt igennem. Del dejen i i lige store stykker, og rul dem ud til små runde pizzabunde med en kagerulle.
Pensl pizzaerne med olie. Skrub kartoflerne, og skær dem i papirtynde skiver. Skær gedeost i skiver. Fordel kartoffelskiverne på pizzaerne, og top med gedeost.
Fjern stenene fra olivenene. Pil rødløg, og skær det i tynde både. Fordel oliven, rødløg og rosmarin oven på pizzaerne. Bag dem i ovnen i ca. 12 minutter. Krydr dem med salt og peber.
Blend basilikum med pinjekerner, parmesan og olie i en blender eller foodprocessor. Krydr med salt og peber.
Skyl salaten, og skær den i tynde både. Skræl gulerødderne, og skær i tynde stave. Servér pizzaerne med basilikumpesto, salat og gulerødder.
Tip!
Har du ikke tid til at lave en pizzadej, eller skal det bare være ekstra nemt, kan du lave de små pizzaer på grove pitabrød i stedet.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk