Minipizza med ost, rosmarin og pinjekerner

26. oktober 2021 af .

Foto: Columbus Leth

Hvem har besluttet, at en pizza altid skal have samme størrelse som en klassisk pizzabakke? Skær dejen over i mindre dele, og bag mange små pizzaer i stedet. Snup så en minipizza, tænd for en god film, og læn dig tilbage i sofaen. Nu kan hyggen begynde!

Bemærk
Hævetid: 12-24 timer.

Ingredienser

Sådan gør du

Smuldr gæren i en skål. Rør gæren ud i vand. Tilsæt sukker, salt og olie, og rør det sammen.
Hæld begge slags mel i skålen, og ælt ingredienserne sammen til en smidig dej. Lad dejen hæve tildækket i køleskabet i 12-24 timer.
Ælt dejen igennem, og del den i 8 dele. Rul hver del ud til en minipizza med en kagerulle på et meldrysset bord.
Læg dejen over på et ark bagepapir. Tænd ovnen på 225°, og lad en bageplade eller pizzasten blive varm i ovnen.
Smør pizzadejen med cremefraiche, og fordel mozzarellaost over bunden. Riv parmesanen fint, og drys den over pizzaen.
Pil hvidløg, og skær den i tynde skiver. Skyl rosmarin, og hak den fint. Fordel hvidløg, rosmarin, pinjekerner, salt og peber over pizzaen.
Placér pizzaen på en pizzasten eller varm bageplade, og bag den i ovnen i 8-10 minutter, eller til den er gylden i farven.

Tip!

Pizzadejen behøver ikke nødvendigvis koldhæve. Skal det gå hurtigere, kan du bruge 15 g gær og lade dejen hæve i 1 time på køkkenbordet i stedet. Tager det også for lang tid, kan du købe færdiglavet pizzadej i supermarkedet.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar