Minipandekager med bær og mælk
30. september 2021
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Betina Hastoft
Som om almindelige pandekager ikke er indbydende nok i sig selv, så skulle du prøve disse nuttede, bittesmå pandekager – også kaldet "cereal pancakes”. For hvem har ikke lyst til at starte dagen med en skål pandekager toppet med frisk frugt og iskold mælk og honning?
Ingredienser
Sådan gør du
Vej alle ingredienserne til pandekagerne af, så de er klar til brug.
Kom æg, mælk, skrællede bananer, vaniljesukker, salt, havregryn og hvedemel i en blender eller foodprocessor, og blend det hele sammen ved høj hastighed i ca. ½ minut, til dejen er helt jævn og glat.
Hæld pandekagedejen i en doseringsflaske med spids tud eller en sprøjtepose af kraftig plast.
Smelt lidt af smørret på en stor pande. Sprøjt dejen ud i små dutter på den varme pande, så de er på størrelse med en hasselnød.
Steg minipandekagerne på panden i 1-2 minutter på hver side – vær opmærksom på, at de ikke brænder på. Vend dem med 2 teskeer undervejs. Læg pandekagerne over på en stor tallerken, efterhånden som de bliver færdige, og hold dem varme indtil servering.
Skyl og tør alle bærrene. Skræl bananen, og skær den i tynde skiver. Fordel minipandekagerne i 4 skåle sammen med frugt og bær. Dryp med en smule honning, og hæld iskold mælk på.
Servér til morgenmad eller brunch.
Tip!
Skal minipandekagerne serveres til f.eks. en børnefødselsdag, kan anretningen gøres mere festlig ved at udskifte mælk med flødeskum eller vaniljeis og drysse med kulørt sukkerkrymmel.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk