Minihotdogs med syltet selleri og kartoffelchips
1. juni 2018
af
Camilla Zarah Lawes.
Foto: Line Falck
Syltet selleri og radise er friskt og anderledes tilbehør til hotdogs.
Ingredienser
Sådan gør du
Rør gær ud i fingervarmt vand i en skål. Rør salt og olie i. Tilsæt de 2 slags mel, og ælt det til en glat dej. Lad dejen hæve tildækket i 20 minutter et lunt sted.
Tænd ovnen på 200°. Slå dejen sammen, og form den boller. Lav en lille fordybning i hver bolle, og læg en pølse heri. Læg de små hotdogs på en bageplade med bagepapir. Bag dem i ovnen i ca. 10 minutter.
Skræl knoldselleri (også den halvdel, som skal bruges til chips). Skær sellerien i tynde skiver, gerne på mandolinjern. Skær halvdelen af skiverne i stave. Læg al selleri i en sigte, drys med salt, og lad det stå i 20 minutter. Rens radiserne, og skær dem i tynde skiver.
Bring eddike, vand, sukker og salt i kog. Skyl selleristave og -skiver med koldt vand. Læg skiverne til side. Pres væden af selleristavene, og bland dem med radiseskiverne i en skål. Hæld eddikelagen over, og lad det trække lidt.
Skrub kartoflen, og skær den i papirtynde skiver. Dup selleriskiverne tørre, og fordel dem sammen med kartoffelskiverne på en bageplade med bagepapir. Dryp med olie, drys med salt, og bag dem i ovnen ved 200° i 20 minutter, til de er sprøde.
Skyl og tør persillen, hak den fint, og bland den med yoghurt og revet hvidløg. Smag til med salt og peber.
Smør hvidløgscreme på pølserne. Top med syltet selleri og radise samt ærteskud. Servér med chips og mere hvidløgscreme.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk