Minihotdogs med syltet selleri og kartoffelchips

Syltet selleri og radise er friskt og anderledes tilbehør til hotdogs.

Minihotdogs med syltet selleri og kartoffelchips
31-60 min.

(0)

31. maj 2018 af Camilla Zarah LawesFoto: Line Falck

Ingredienser

personer

Pølsebrød

gær
10 g
vand
2½ dl
salt
½ tsk.
smagsneutral olie
1 spsk.
grahamsmel
50 g
hvedemel
200 g
gode brunchpølser
360 g

Syltet selleri og radise

knoldselleri
½
salt
1 spsk.
radiser
12
æbleeddike
1 dl
vand
1 dl
rørsukker
1 dl
salt
1 tsk.

Selleri- og kartoffelchips

bagekartofler
1
knoldselleri
½
olivenolie
1 spsk.
flagesalt
1 tsk.

Hvidløgscreme

bredbladet persille
1 håndfulde
græsk yoghurt 2 %
2 dl
hvidløg
2 fed
salt
peber

Til servering

ærteskud
½ håndfulde

Sådan gør du

Pølsebrød

Rør gær ud i fingervarmt vand i en skål. Rør salt og olie i. Tilsæt de 2 slags mel, og ælt det til en glat dej. Lad dejen hæve tildækket i 20 minutter et lunt sted.
Tænd ovnen på 200°. Slå dejen sammen, og form den boller. Lav en lille fordybning i hver bolle, og læg en pølse heri. Læg de små hotdogs på en bageplade med bagepapir. Bag dem i ovnen i ca. 10 minutter.

Syltet selleri og radise

Skræl knoldselleri (også den halvdel, som skal bruges til chips). Skær sellerien i tynde skiver, gerne på mandolinjern. Skær halvdelen af skiverne i stave. Læg al selleri i en sigte, drys med salt, og lad det stå i 20 minutter. Rens radiserne, og skær dem i tynde skiver.
Bring eddike, vand, sukker og salt i kog. Skyl selleristave og -skiver med koldt vand. Læg skiverne til side. Pres væden af selleristavene, og bland dem med radiseskiverne i en skål. Hæld eddikelagen over, og lad det trække lidt.

Selleri- og kartoffelchips

Skrub kartoflen, og skær den i papirtynde skiver. Dup selleriskiverne tørre, og fordel dem sammen med kartoffelskiverne på en bageplade med bagepapir. Dryp med olie, drys med salt, og bag dem i ovnen ved 200° i 20 minutter, til de er sprøde.

Hvidløgscreme

Skyl og tør persillen, hak den fint, og bland den med yoghurt og revet hvidløg. Smag til med salt og peber.

Servering

Smør hvidløgscreme på pølserne. Top med syltet selleri og radise samt ærteskud. Servér med chips og mere hvidløgscreme.

Bedøm denne opskrift

Vælg det ønskede antal stjernerDu gav 0 stjernerGiv 0 stjernerÆndre til 0 stjerner

Måske du også kan li'