Miniflødeboller med lakridsskum

Opskriften giver masser af små flødeboller, der nemt holder sig i mindst 1 uge på køl. Orker du ikke disse med små flødeboller, kan de sagtens laves som store.

Miniflødeboller med lakridsskum
31-60 min.

(0)

27. december 2022 af Louisa LorangFoto: Lene Samsø
Bemærk:Hviletid: 1 time

Ingredienser

stk.

Marcipanbunde

god marcipan
200 g
flormelis

Lakridsskum

lakridspulver
2 tsk.
vand
½ dl
sukker
200 g
glukosesirup
30 g
æggehvider
1 dl

Overtræk og pynt

mørk chokolade
300 g
evt. knust rålakrids eller lakridskrymmel

Udstyr

  • 1 lille udstikkerform, ca. 2 cm i diameter
  • 1 sukkertermometer
  • 1 sprøjtepose med rund tylle

Sådan gør du

Marcipanbunde

Rul marcipanen ud til ca. ½ cm’s tykkelse på et bord drysset med flormelis. Udstik ca. 50 små cirkler med udstikkerformen.
Drys et stort skærebræt eller et fad med flormelis, og fordel marcipanbundene ovenpå. Lad dem hvile i fryseren, mens du laver lakridsskum.

Lakridsskum

Opløs lakridspulver i en skål med vand, og kog det langsomt op i en gryde sammen med sukker og sirup, til temperaturen er 116°. Pas på det ikke brænder på.
Pisk æggehviderne helt stive i en skål med en elpisker. Tilsæt herefter lakridslagen i en tynd stråle, mens du pisker ved højeste hastighed. Fortsæt i et par minutter, til marengsmassen er blank og fast.
Fyld marengsmassen i en sprøjtepose, og sprøjt den ud på de kolde marcipanbunde. Lad flødebollerne hvile på køl i 1 time.

Overtræk og pynt

Hak chokoladen groft, og smelt den i en skål over vandbad.
Dyp forsigtigt flødebollerne i den smeltede chokolade, og drys dem med knust rålakrids eller lakridskrymmel, inden chokoladen størkner.

Bedøm denne opskrift

Vælg det ønskede antal stjernerDu gav 0 stjernerGiv 0 stjernerÆndre til 0 stjerner

Måske du også kan li'