Miniflødeboller med lakridsskum

27. december 2022 af .

Foto: Lene Samsø

Opskriften giver masser af små flødeboller, der nemt holder sig i mindst 1 uge på køl. Orker du ikke disse med små flødeboller, kan de sagtens laves som store.

Bemærk
Hviletid: 1 time

Ingredienser

Udstyr

1 lille udstikkerform, ca. 2 cm i diameter
1 sukkertermometer
1 sprøjtepose med rund tylle

Sådan gør du

Rul marcipanen ud til ca. ½ cm’s tykkelse på et bord drysset med flormelis. Udstik ca. 50 små cirkler med udstikkerformen.
Drys et stort skærebræt eller et fad med flormelis, og fordel marcipanbundene ovenpå. Lad dem hvile i fryseren, mens du laver lakridsskum.
Opløs lakridspulver i en skål med vand, og kog det langsomt op i en gryde sammen med sukker og sirup, til temperaturen er 116°. Pas på det ikke brænder på.
Pisk æggehviderne helt stive i en skål med en elpisker. Tilsæt herefter lakridslagen i en tynd stråle, mens du pisker ved højeste hastighed. Fortsæt i et par minutter, til marengsmassen er blank og fast.
Fyld marengsmassen i en sprøjtepose, og sprøjt den ud på de kolde marcipanbunde. Lad flødebollerne hvile på køl i 1 time.
Hak chokoladen groft, og smelt den i en skål over vandbad.
Dyp forsigtigt flødebollerne i den smeltede chokolade, og drys dem med knust rålakrids eller lakridskrymmel, inden chokoladen størkner.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar