Miniflødeboller med lakridsskum
27. december 2022
af
Louisa Lorang.
Foto: Lene Samsø
Opskriften giver masser af små flødeboller, der nemt holder sig i mindst 1 uge på køl. Orker du ikke disse med små flødeboller, kan de sagtens laves som store.
Bemærk
Hviletid: 1 time
Ingredienser
Udstyr
1 lille udstikkerform, ca. 2 cm i diameter
1 sukkertermometer
1 sprøjtepose med rund tylle
Sådan gør du
Rul marcipanen ud til ca. ½ cm’s tykkelse på et bord drysset med flormelis. Udstik ca. 50 små cirkler med udstikkerformen.
Drys et stort skærebræt eller et fad med flormelis, og fordel marcipanbundene ovenpå. Lad dem hvile i fryseren, mens du laver lakridsskum.
Opløs lakridspulver i en skål med vand, og kog det langsomt op i en gryde sammen med sukker og sirup, til temperaturen er 116°. Pas på det ikke brænder på.
Pisk æggehviderne helt stive i en skål med en elpisker. Tilsæt herefter lakridslagen i en tynd stråle, mens du pisker ved højeste hastighed. Fortsæt i et par minutter, til marengsmassen er blank og fast.
Fyld marengsmassen i en sprøjtepose, og sprøjt den ud på de kolde marcipanbunde. Lad flødebollerne hvile på køl i 1 time.
Hak chokoladen groft, og smelt den i en skål over vandbad.
Dyp forsigtigt flødebollerne i den smeltede chokolade, og drys dem med knust rålakrids eller lakridskrymmel, inden chokoladen størkner.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk