Miniflødeboller med lakridsskum
Opskriften giver masser af små flødeboller, der nemt holder sig i mindst 1 uge på køl. Orker du ikke disse med små flødeboller, kan de sagtens laves som store.

31-60 min.
(0)
27. december 2022 af Louisa LorangFoto: Lene Samsø
Bemærk:Hviletid: 1 time
Ingredienser
stk.
Marcipanbunde
- god marcipan
- 200 g
- flormelis
Lakridsskum
- lakridspulver
- 2 tsk.
- vand
- ½ dl
- sukker
- 200 g
- glukosesirup
- 30 g
- æggehvider
- 1 dl
Overtræk og pynt
- mørk chokolade
- 300 g
- evt. knust rålakrids eller lakridskrymmel
Udstyr
- 1 lille udstikkerform, ca. 2 cm i diameter
- 1 sukkertermometer
- 1 sprøjtepose med rund tylle
Sådan gør du
Marcipanbunde
Rul marcipanen ud til ca. ½ cm’s tykkelse på et bord drysset med flormelis. Udstik ca. 50 små cirkler med udstikkerformen.
Drys et stort skærebræt eller et fad med flormelis, og fordel marcipanbundene ovenpå. Lad dem hvile i fryseren, mens du laver lakridsskum.
Lakridsskum
Opløs lakridspulver i en skål med vand, og kog det langsomt op i en gryde sammen med sukker og sirup, til temperaturen er 116°. Pas på det ikke brænder på.
Pisk æggehviderne helt stive i en skål med en elpisker. Tilsæt herefter lakridslagen i en tynd stråle, mens du pisker ved højeste hastighed. Fortsæt i et par minutter, til marengsmassen er blank og fast.
Fyld marengsmassen i en sprøjtepose, og sprøjt den ud på de kolde marcipanbunde. Lad flødebollerne hvile på køl i 1 time.
Overtræk og pynt
Hak chokoladen groft, og smelt den i en skål over vandbad.
Dyp forsigtigt flødebollerne i den smeltede chokolade, og drys dem med knust rålakrids eller lakridskrymmel, inden chokoladen størkner.
Næringsindhold
Allergener
Kostretning
Bedøm denne opskrift
Vælg det ønskede antal stjerner