Mini-pavlova med matcha-chokolade og stikkelsbærkompot

16. august 2020 af .

Foto: Julie Polar de Greeve

Servér små, sprøde pavlovaer pyntet med knaldgrøn chokolade med matcha-te. På toppen er en frisk stikkelsbærkompot, der spiller godt sammen med den søde marengs.

Bemærk
Bagetid, marengs: 1 time

Ingredienser

Sådan gør du

Tænd ovnen på 125° varmluft. Pisk æggehviderne stive i en skål. Hæld sukker i skålen, og pisk i ca. 5 minutter, til massen er tyk og blank.
Læg bagepapir på 2 bageplader. Fordel marengsmassen i portionsstørrelser med 2 skeer eller ved hjælp af en sprøjtepose.
Bag marengsene i ca. 1 time, til de er sprøde udenpå og bløde indeni. Sæt evt. en grydeske i ovnlågen undervejs, så dampen kan slippe ud. Lad dem afkøle på en bagerist.
Skyl stikkelsbærrene, og bring dem i kog sammen med sukker og vand i en lille gryde. Kog ved svag varme under låg i ca. 10 minutter, eller til bærrene er møre. Afkøl kompotten.
Smelt den hvide chokolade enten over et vandbad eller i mikrobølgeovnen i en skål.
Sigt matcha i skålen med chokolade, og rør rundt, til massen bliver ensartet grøn.
Dryp matcha-chokolade over de afkølede marengs. Lad chokoladen størkne helt.
Pisk fløde og sukker til skum i en skål. Pynt marengsene med kompot, flødeskum, stikkelsbær og citronmelisse. Servér straks.

Tip!

Mængden af matcha bestemmer, hvor mørk den grønne farve bliver, samt styrken af matcha-smagen.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar