Mini-pavlova med karamelliserede figner

20. maj 2021 af .

Foto: Stine Christiansen

Man bager en lille marengsrede, pisker lidt fløde til skum og karamelliserer et par figner – og vupti, den lækreste dessert er serveret.

Ingredienser

Sådan gør du

Overhæld fignerne med kogende vand i en skål, så det dækker. Lad dem trække i 15-30 minutter.
Smelt sukkeret på en pande, til det er en mørkgylden karamel. Undgå at røre i sukkeret, så det ikke krystalliserer.
Vend forsigtigt figner og det vand, de har stået i blød i, i karamellen. Karamellen sprøjter lidt her, så vær forsigtig.
Lad fignerne karamellisere ved svag varme i 1 time, til de er bløde. Tilsæt evt. mere vand, så karamellen er tyndtflydende, og drys med salt. Karamellen tykner, når den afkøler.
Tænd ovnen på 130°. Varm æggehvider, sukker og citronsaft op i en gryde over vandbad. Tag massen af varmen, når sukkeret er opløst. Pisk den, til den er afkølet og er hvid, blank og stiv.
Sæt marengsen af som store skefulde på en bageplade med bagepapir, og lav en lille fordybning i midten af hver med bagsiden af en ske.
Sæt marengsrederne i ovnen, og skru varmen ned på 110°. Bag dem i 1 time.
Sluk ovnen, og sæt ovndøren på klem. Lad marengsrederne køle af i ovnen, til den er helt kold.
Pisk kold fløde til let skum. Sæt en skefuld på hver marengs, og top med karamelliserede figner. Servér desserten med det samme.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar