Mini-madeleinekager med hvid chokolade og rabarberkompot
1. juni 2018
af
Camilla Zarah Lawes.
Foto: Columbus Leth
Alt bliver sødere i miniformat. De små yndigheder har en skøn sprød kant og en fantastisk blød krumme. Spis dem med en stor skefuld rabarberkompot.
Ingredienser
Udstyr
en madeleineform med plads til 30 kager
Sådan gør du
Tænd ovnen på 220°. Varm smør og honning op i en lille gryde, til smørret er smeltet.
Pisk æg og sukker sammen i en skål, og rør smørblandingen i. Bland mel, vaniljepulver og bagepulver, og rør det i dejen.
Hak chokoladen helt fint, og vend den i dejen sammen med mælk.
Fordel dejen i en smurt madeleineform, og bag kagerne i ovnen i 6 minutter.
Rens rabarberne, og skær dem i tynde skiver. Læg dem i en gryde sammen med vand og sukker, og kog dem i 5 minutter.
Mos rabarberstykkerne med en gaffel, og servér kompotten til de lune kager.
Tip!
Du kan også bage kagerne i små papirmuffinforme. Hold øje med dem i ovnen – de er færdigbagte, før du ved af det.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk