Mini-brownies med kiksebund og brændt skumfidustop
20. maj 2021
af
Cecilie Svensson.
Foto: Stine Christiansen
Et sødt lille punktum efter en god middag. Det må man sige, at brownie med brændt marshmallow på toppen er!
Ingredienser
Udstyr
Gasbrænder
Bageform, ca. 20 x 18 cm
Sådan gør du
Tænd ovnen på 180°. For en bageform, ca. 20 x 18 cm med bagepapir.
Knus kiks og sukker i en foodprocessor, til det er fintmalet. Smelt smørret, og rør det i kiksemassen, til det er blandet godt sammen.
Tryk kiksemassen ud i bunden af formen, og bag den i ovnen i 10 minutter på midterste rille.
Smelt chokolade og smør i en gryde ved svag varme under jævnlig omrøring.
Pisk æg og sukker sammen med en elpisker i et par minutter. Rør chokoladeblandingen i.
Sigt mel, vaniljepulver, kakaopulver og salt over dejen, og rør den ensartet.
Fordel browniedejen på den bagte kiksebund.
Bag brownien i 20 minutter på midterste rille i ovnen. Hvis den er meget blød, skal den have et par minutter mere.
Lad brownien køle af, og skær den i firkanter a 4 x 4 cm.<br />
Læg en skumfidus på toppen af hver browniefirkant, og brænd dem let med en gasbrænder.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk