Minestronesuppe med kartofler
18. oktober 2022
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Peter Kam
Minestrone er en skøn og mættende suppe, der er lækker på alle tider af året.
Ingredienser
Sådan gør du
Pil og hak løg og hvidløg fint. Skræl gulerødder og kartofler, og skær dem i små tern. Rens bladselleri, og skær dem i tern.
Opvarm en gryde med 1 spsk. olie, og steg bacon i nogle minutter, til de er gyldne og sprøde. Tag dem op, og afdryp på fedtsugende papir.
Hæld den sidste 1 spsk. olie i gryden, og steg løg, hvidløg, gulerødder, kartofler, bladselleri og timian i ca. 2 minutter. Krydr med rosmarin og paprika, og steg videre i ca. ½ minut.
Tilsæt tomatpuré, hakkede tomater, bouillon og suppehorn, og bring suppen i kog. Skru ned til middel varme, og lad suppen småkoge i 15 minutter, til pastaen er mør.
Smag suppen til med sukker, salt og peber, og vend til sidst den stegte bacon i suppen. Anret suppen i dybe tallerkener, og top med friskrevet parmesan og hakket persille. Servér straks.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk