Minestronesuppe med butterbeans
4. april 2022
af
Linn Grubbström.
Foto: Peter Kam
Ligger der en gulerod og to kartofler tilbage i grøntsagskuffen i køleskabet? Brug resterne til en varmende minestronesuppe. Har du ikke alle grøntsagerne hjemme, kan du stadigvæk koge en lækker suppe – der er så meget smag, at du næppe tænker over, at der mangler en stilk bladselleri eller to.
Ingredienser
Sådan gør du
Pil løg og hvidløg, og hak det fint. Skyl timian, og hak det fint. Skær bacon i mindre stykker.
Skræl gulerødderne, og skær dem i skiver. Skyl sellerien, og skær den i skiver. Skræl kartoflerne, og skær dem i tern.
Steg løg, hvidløg, timian og bacon i olie i en gryde i 2 minutter. Tilsæt gulerødder, selleri og kartofler, og steg det i 5 minutter.
Tilsæt bouillon, hakkede tomater og laurbærblade, og lad det simre under låg i ca. 20 minutter, eller til kartoflerne er møre.
Hæld vandet fra bønnerne, og skyl dem i en sigte.
Tilsæt bønner og pasta, og kog pastaen i suppen, indtil den har tilpas bid. Tilsæt evt. lidt mere vand, hvis suppen bliver for tyk. Smag suppen til med salt og peber.
Skyl persillen, og hak den fint. Riv parmesan. Drys persille og parmesan på toppen af suppen, før du serverer den.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk