Minestrone-salat med tomater og sprødt bacon
1. april 2022
af
Linn Grubbström.
Foto: Columbus Leth
Ja, du læste rigtigt. Den klassiske minestronesuppe er skiftet ud med en salat, der indeholder mange af de samme ingredienser. For hvem har egentlig besluttet, at skålens indhold skal være flydende, for at det skal få lov at kaldes minestrone?
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 200°. Skyl og skræl gulerødderne, og skær dem i 1 cm tykke skiver. Rens og skær porrer i skiver. Skræl og skær den søde kartoffel i tern. Pil løget, og skær det i både.
Fordel gulerødder, porrer, sød kartoffel og løg på en bageplade med bagepapir, og hæld olie, salt og peber over dem. Tilbered dem i ovnen i ca. 20 minutter.
Hæld vandet fra bønnerne, og lad dem dryppe af. Kog pastaen efter anvisning på pakken. Vend grøntsager, bønner og pasta sammen i en skål.
Skyl spinat og tomater. Halvér tomaterne. Pluk bladene fra basilikummen, og vend spinat, tomat og basilikum i salaten.
Riv store flager parmesan, og drys over salaten. Steg bacon sprødt på en pande, og servér det sammen med salaten.
Skyl citronen, og riv skallen fint. Rør citronskal, cremefraiche, salt og peber sammen i en skål, og servér dressingen til salaten.
Tip!
Denne salat smager lige så godt dagen efter. Opbevar den i køleskabet, og vent evt. med at stege baconet, så det bliver lunt og sprødt, når du serverer resterne.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk