Millionbøf med kartoffel-broccoli-mos

13. juni 2021 af .

Foto: Columbus Leth

Millionbøf er en ret, som mange af os husker fra barndommen, men den danske klassiker holder altså stadig.

Ingredienser

Sådan gør du

Pil og hak løget fint. Skræl gulerødderne, og skær dem i mundrette tern.
Steg løgene i olie i en gryde i 2-3 minutter. Tilsæt oksekød, og brun det godt.
Tilsæt gulerødder, laurbærblade og oregano, og steg videre i 2 minutter.
Rør mel i, og tilsæt ketchup og bouillon. Bring saucen i kog, og lad den småkoge under låg i 15 minutter.
Smag til med ribsgelé, eddike, salt og peber, og tilsæt evt. lidt madlavningskulør, hvis saucen skal være mørkere.
Skræl kartoflerne, og skær dem i grove tern. Skyl broccolien, og skær den i små buketter.
Kog kartofler og broccoli i en gryde med usaltet vand i 15-20 minutter, til de er møre. Hæld vandet fra, og mos grøntsagerne sammen med smør og fløde.
Smag mosen til med salt og peber.
Anret mos og millionbøf i dybe tallerkener, drys med hakket persille, og servér med syltede rødbeder.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk

millionbøf – en elsket klassiker

Millionbøf er en dansk klassiker med oksekød, lidt grøntsager, bouillon og krydderier. Den kan slet ikke sammenlignes med bolognese, selvom hovedingrediensen – hakket oksekød – er den samme i begge retter. Navnet kommer af, at kødet svitses, så det deles i en million stykker. 

Hvad server man til millionbøf?

I denne lækre opskrift serveres retten med kartoffel-broccoli-mos, men du kan også servere almindelig kartoffelmos, pasta eller ris til. 

Hvordan får jeg den helt rigtige smag?

Det er vigtigt, at retten krydres rigtigt, så den smager af noget og det ikke bare er hakket kød med kartoffelmos.

Smagen af millionbøf fås ved at bruge oksebouillon og laurbærblade, og så bliver retten ekstra lækker, hvis du smager til med lidt eddike og ribsgelé. 

Følg opskriften ovenover – så skal du nok få en gryderet fyldt med smag, som du altid kan vende tilbage til!

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar