Millionbøf med kartoffel-broccoli-mos
4. februar 2020
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Columbus Leth
Millionbøf er en ret, som mange af os husker fra barndommen, men den danske klassiker holder altså stadig.
Ingredienser
Sådan gør du
Pil og hak løget fint. Skræl gulerødderne, og skær dem i mundrette tern.
Steg løgene i olie i en gryde i 2-3 minutter. Tilsæt oksekød, og brun det godt.
Tilsæt gulerødder, laurbærblade og oregano, og steg videre i 2 minutter.
Rør mel i, og tilsæt ketchup og bouillon. Bring saucen i kog, og lad den småkoge under låg i 15 minutter.
Smag til med ribsgelé, eddike, salt og peber, og tilsæt evt. lidt madlavningskulør, hvis saucen skal være mørkere.
Skræl kartoflerne, og skær dem i grove tern. Skyl broccolien, og skær den i små buketter.
Kog kartofler og broccoli i en gryde med usaltet vand i 15-20 minutter, til de er møre. Hæld vandet fra, og mos grøntsagerne sammen med smør og fløde.
Smag mosen til med salt og peber.
Anret mos og millionbøf i dybe tallerkener, drys med hakket persille, og servér med syltede rødbeder.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk