Millionaire's shortbread

22. juni 2018 af .

Foto: Columbus Leth

Sprød bund, fyldig karamel og øverst et lag chokolade. Millionaire's shortbread er en godte i tre lag, der smager af en million.

Bemærk
Køletid: I alt 3 timer.

Ingredienser

Udstyr

en bageform, ca. 20 x 25 cm

Sådan gør du

Tænd ovnen på 180°. Bland mel og sukker. Skær smørret i tern, og smuldr det i melblandingen, til det samler sig. Dejen skal ikke æltes, så bliver bunden ikke sprød.
Beklæd formen med bagepapir. Pres dejen ned i den, og bag bunden i 20 minutter, til den er let gylden. Lad den køle helt af, det tager ca. 1 time.
Lun smør, kondenseret mælk og sirup i en lille gryde, til blandingen er ensartet. Skru op for varmen, og kog blandingen til en lys karamel, mens du hele tiden rører rundt. Det tager 5-10 minutter.
Hæld karamellen over bunden, og lad den køle af og sætte sig. Det tager ca. 2 timer.
Smelt chokoladen over vandbad, og fordel den over karamellaget. Skær kagen i passende stykker med en skarp kniv, når chokoladen er stivnet.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar