Millionaire's shortbread
22. juni 2018
af
Timm Vladimir.
Foto: Columbus Leth
Sprød bund, fyldig karamel og øverst et lag chokolade. Millionaire's shortbread er en godte i tre lag, der smager af en million.
Bemærk
Køletid: I alt 3 timer.
Ingredienser
Udstyr
en bageform, ca. 20 x 25 cm
Sådan gør du
Tænd ovnen på 180°. Bland mel og sukker. Skær smørret i tern, og smuldr det i melblandingen, til det samler sig. Dejen skal ikke æltes, så bliver bunden ikke sprød.
Beklæd formen med bagepapir. Pres dejen ned i den, og bag bunden i 20 minutter, til den er let gylden. Lad den køle helt af, det tager ca. 1 time.
Lun smør, kondenseret mælk og sirup i en lille gryde, til blandingen er ensartet. Skru op for varmen, og kog blandingen til en lys karamel, mens du hele tiden rører rundt. Det tager 5-10 minutter.
Hæld karamellen over bunden, og lad den køle af og sætte sig. Det tager ca. 2 timer.
Smelt chokoladen over vandbad, og fordel den over karamellaget. Skær kagen i passende stykker med en skarp kniv, når chokoladen er stivnet.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk