Mille feuille med hindbær
17. december 2021
af
Timm Vladimir.
Foto: Columbus Leth
Mille feuille betyder "1000 blade" og henviser til de mange lag, der udgør den sprøde og porøse kage med flødeskum og friske hindbær.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 200°. Del butterdejen i tre lige store firkanter. Læg dem på en bageplade med bagepapir, og sigt dem med flormelis.
Læg et stykke bagepapir over dejstykkerne og derefter endnu en bageplade. Der skal være ca. 1½ cm's mellemrum, så du kan styre, hvor meget butterdejen hæver op.
Bag dejstykkerne i ovnen i ca. 20 minutter – fjern den øverste bageplade efter 10 minutter. Afkøl de bagte butterdejsplader på en bagerist.
Pisk fløde og vaniljesukker til skum med en elpisker i en skål. Fold syltetøjet i skummet med en dejskraber. Hæld hindbærskummet i en sprøjtepose.
Skyl og tør hindbærrene. Sprøjt hindbærskummet ud på 2 af dejpladerne, og fordel hindbærrene (gem nogle til pynt) i skummet. Læg de pyntede dejplader oven på hinanden.
Læg den sidste dejplade på som låg, pynt med de sidste hindbær, og drys lidt sigtet flormelis på toppen. Servér straks, så kagen ikke når at blive blød.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk