Middelhavssalat med butterbean-dip
1. juni 2018
af
Emma Martiny.
Foto: Nina Malling
Servér en supernem vegetarisk salat, der mætter godt og smager fantastisk – særligt sammen med den cremede butterbean-dip.
Ingredienser
Sådan gør du
Dræn butterbeans og artiskokhjerter, og blend dem sammen med tahin, vand og presset hvidløg til en cremet konsistens i en foodprocessor eller lignende. Pres saften af citronen. Smag til med citronsaft, salt og peber.
Hæld kogende vand over couscoussen, og lad den stå i 10 minutter. Rist pinjekernerne på en tør pande. Hak persillen groft.
Bland pinjekerner og persille sammen med couscous, og fordel det i et hjørne af et stort salatfad.
Dræn og skyl butterbeans, og anret dem på fadet sammen med skyllet rucola, halverede artiskokhjerter, oliven, soltørrede tomater og smuldret feta.
Servér salaten med butterbean-dip og groft brød.
Tip!
Salaten smager også dejligt tilsat en rest stegt kyllingekød.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk