Middelhavskylling med squash-spaghetti og myntecreme
28. august 2019
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Stine Christiansen
Tøm grøntsagsskuffen, fordel alt i ét fad, og læg kylling på toppen. Så er der nem aftensmad klar på kort tid.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 200°. Rens kyllingen, og partér den i 6-8 stykker.
Pil løg, og skær dem i tykke både. Skyl og flæk peberfrugten, fjern kernerne, og skær den i store tern. Skyl squash og aubergine, og skær begge dele i mundrette tern. Vend løg og grøntsager med 2 spsk. olie, og fordel dem i et smurt ovnfad.
Læg kyllingestykkerne oven på grøntsagerne i fadet, dryp den sidste 1 spsk. olivenolie over kyllingen, og krydr med tørret timian, oregano, salt og peber. Sæt fadet i ovnen, og steg retten i ca. 45 minutter, til kyllingen er mør og gennemstegt.
Pil og pres hvidløget. Hak mynten fint. Rør cremefraiche sammen med hvidløg og mynte, og smag til med citronsaft, salt og peber.
Skyl squashene, og riv dem i lange strimler med et rivejern eller en spiralizer.
Top kylling og grøntsager med masser af frisk timian, og servér med squash-spaghetti og myntecreme.
Tip!
I stedet for squash-spaghetti kan retten serveres med frisk pasta eller fuldkornsris.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk