Middelhavskylling i fad
21. juli 2022
af
Line Holt Nielsen.
Foto: Betina Hastoft
Det er let at være fan af retter, der passer sig selv i ovnen, og kun kræver et minimum af arbejdsindsats fra din side. Især, hvis retten er så fuld af varme, smag og forskellige konsistenser, som det her kyllingefad er.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 225° varmluft. Gnid kyllingelårene med en blanding af 2 fed fintsnittede hvidløg, 2 spsk. olie, salt og peber. Læg dem i et stort ovnfast fad, og steg lårene i ovnen i 10 minutter.
Snit de sidste to fed hvidløg fint. Del rødløg i grove både, og pil lagene fra hinanden. Skær fennikel og squash i mundrette stykker.
Læg det hele ned til kyllingelårene sammen med hele tomater og plukket timian. Dryp lidt olie over, og vend grøntsagerne rundt.
Hæld bouillon ved, skru ovnen ned til 200° varmluft, og bag retten i ovnen i ca. 40 minutter. Vend evt. rundt i grøntsagerne et par gange undervejs. Tjek, at kyllingen er gennemstegt ved at prikke et lille hul i den. Er saften klar, der kødet færdigt.
Servér med kogte kartofler eller flute, og pynt retten med små mozzarellakugler, oliven og frisk basilikum.
Tip!
Du kan også bruge en hel kylling, og dele den i lår og bryst. Se, hvordan du gør i videoen herunder.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk