Middelhavskylling i fad

21. juli 2022 af .

Foto: Betina Hastoft

Det er let at være fan af retter, der passer sig selv i ovnen, og kun kræver et minimum af arbejdsindsats fra din side. Især, hvis retten er så fuld af varme, smag og forskellige konsistenser, som det her kyllingefad er.

Ingredienser

Sådan gør du

Tænd ovnen på 225° varmluft. Gnid kyllingelårene med en blanding af 2 fed fintsnittede hvidløg, 2 spsk. olie, salt og peber. Læg dem i et stort ovnfast fad, og steg lårene i ovnen i 10 minutter.
Snit de sidste to fed hvidløg fint. Del rødløg i grove både, og pil lagene fra hinanden. Skær fennikel og squash i mundrette stykker.
Læg det hele ned til kyllingelårene sammen med hele tomater og plukket timian. Dryp lidt olie over, og vend grøntsagerne rundt.
Hæld bouillon ved, skru ovnen ned til 200° varmluft, og bag retten i ovnen i ca. 40 minutter. Vend evt. rundt i grøntsagerne et par gange undervejs. Tjek, at kyllingen er gennemstegt ved at prikke et lille hul i den. Er saften klar, der kødet færdigt.
Servér med kogte kartofler eller flute, og pynt retten med små mozzarellakugler, oliven og frisk basilikum.

Tip!

Du kan også bruge en hel kylling, og dele den i lår og bryst. Se, hvordan du gør i videoen herunder.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar