Mezcal-margarita med tortillachips og tomatsalsa
Salsaen er hot, så supplér gerne drinken med et glas vand eller mælk.

0-30 min.
(1)
31. maj 2018 af Timm VladimirFoto: Columbus Leth
Ingredienser
personer
- tequila (gerne mezcal)
- 10 cl
- Cointreau
- 6 cl
- citronverbena (svarende til 20 blade)
- 10 g
- limesaft
- ½ dl
- isterninger
- 1 håndfulde
- salt
- 2 spsk.
- sukker
- 2 spsk.
- limefrugter
- ½
- citronverbena
- ½ håndfulde
Sprøde tortillachips
- små majstortillaer
- 4
- olivenolie
- 3 spsk.
- salt
Tomatsalsa
- tomater
- 1
- lille rødløg
- 1
- friske røde chilier
- 1
- friskhakket frisk koriander
- 1 spsk.
- olivenolie
- 3 spsk.
- limefrugter
- 1
- salt
- peber
Sådan gør du
Ryst mezcal, Cointreau, verbenablade, limesaft og is sammen i en shaker, til drinken er mixet godt.
Bland salt og sukker på en tallerken. Skær limefrugten over, og kør 1 limebåd rundt langs kanten på hvert af glassene. Vend herefter glassenes kant ned i salt-sukker-blandingen.
Hæld drinken gennem en si, og fordel den i glas.
Pynt med blade af citronverbena, og læg evt. et par isterninger i glassene.
Sprøde tortillachips
Tænd ovnen på 180°. Skær tortillaer ud i trekanter, og pensl med olie. Læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir, og bag dem i ovnen i ca. 10 minutter, til de er sprøde. Drys med lidt salt.
Tomatsalsa
Skyl tomaten, og skær den i tern. Pil og hak rødløg. Rens og hak chilien. Rør tomat, løg og chili sammen med koriander og olie.
Pres saften af limefrugten. Smag til med limesaft, salt og peber.
Næringsindhold
Allergener
Kostretning
Bedøm denne opskrift
Vælg det ønskede antal stjerner
Se også: Klassisk margarita-opskrift!