Mezcal-margarita med tortillachips og tomatsalsa
1. juni 2018
af
Timm Vladimir.
Foto: Columbus Leth
Salsaen er hot, så supplér gerne drinken med et glas vand eller mælk.
Ingredienser
Sådan gør du
Ryst mezcal, Cointreau, verbenablade, limesaft og is sammen i en shaker, til drinken er mixet godt.
Bland salt og sukker på en tallerken. Skær limefrugten over, og kør 1 limebåd rundt langs kanten på hvert af glassene. Vend herefter glassenes kant ned i salt-sukker-blandingen.
Hæld drinken gennem en si, og fordel den i glas.
Pynt med blade af citronverbena, og læg evt. et par isterninger i glassene.
Tænd ovnen på 180°. Skær tortillaer ud i trekanter, og pensl med olie. Læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir, og bag dem i ovnen i ca. 10 minutter, til de er sprøde. Drys med lidt salt.
Skyl tomaten, og skær den i tern. Pil og hak rødløg. Rens og hak chilien. Rør tomat, løg og chili sammen med koriander og olie.
Pres saften af limefrugten. Smag til med limesaft, salt og peber.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Se også: Klassisk margarita-opskrift!