Mezcal-margarita med tortillachips og tomatsalsa

Salsaen er hot, så supplér gerne drinken med et glas vand eller mælk.

Mezcal-margarita med tortillachips og tomatsalsa
0-30 min.

(1)

31. maj 2018 af Timm VladimirFoto: Columbus Leth

Ingredienser

personer
tequila (gerne mezcal)
10 cl
Cointreau
6 cl
citronverbena (svarende til 20 blade)
10 g
limesaft
½ dl
isterninger
1 håndfulde
salt
2 spsk.
sukker
2 spsk.
limefrugter
½
citronverbena
½ håndfulde

Sprøde tortillachips

små majstortillaer
4
olivenolie
3 spsk.
salt

Tomatsalsa

tomater
1
lille rødløg
1
friske røde chilier
1
friskhakket frisk koriander
1 spsk.
olivenolie
3 spsk.
limefrugter
1
salt
peber

Sådan gør du

Ryst mezcal, Cointreau, verbenablade, limesaft og is sammen i en shaker, til drinken er mixet godt.
Bland salt og sukker på en tallerken. Skær limefrugten over, og kør 1 limebåd rundt langs kanten på hvert af glassene. Vend herefter glassenes kant ned i salt-sukker-blandingen.
Hæld drinken gennem en si, og fordel den i glas.
Pynt med blade af citronverbena, og læg evt. et par isterninger i glassene.

Sprøde tortillachips

Tænd ovnen på 180°. Skær tortillaer ud i trekanter, og pensl med olie. Læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir, og bag dem i ovnen i ca. 10 minutter, til de er sprøde. Drys med lidt salt.

Tomatsalsa

Skyl tomaten, og skær den i tern. Pil og hak rødløg. Rens og hak chilien. Rør tomat, løg og chili sammen med koriander og olie.
Pres saften af limefrugten. Smag til med limesaft, salt og peber.

Bedøm denne opskrift

Vælg det ønskede antal stjernerDu gav 0 stjernerGiv 0 stjernerÆndre til 0 stjerner

Måske du også kan li'