Mexicanske kyllingespyd med bagt bønnedip

1. juni 2018 af .

Foto: Nina Malling, Skovdal Nordic

Servér en bønnedip med et låg af smeltet ost til de sprøde tortillatrekanter og krydrede kyllingespyd.

Ingredienser

Udstyr

grillspyd af træ

Sådan gør du

Læg kødet i en skål. Tilsæt alle krydderierne og olivenolie, og vend rundt, så krydderierne fordeler sig godt. Lad kødet trække, mens du tilbereder dippen.
Tænd ovnen på 175°. Pil og hak løg, pil og pres hvidløg, og steg begge dele i olie i en gryde. Tilsæt drænede sorte bønner og bouillon, og bring i kog.
Pres saften af limefrugten. Tilsæt limesaft og salsa, og blend til en grov mos med en stavblender. Smag til med salt og peber, og lad mosen simre lidt.
Sæt det krydrede kyllingekød på træspyd, og fordel dem på en bageplade med bagepapir. Steg dem i ovnen i ca. 15 minutter, til kødet er gennemstegt.
Hæld bønnemosen i et lille ovnfast fad. Riv cheddarosten, og fordel den over mosen. Sæt fadet i ovnen i 10 minutter, indtil osten er gylden og sprød.
Pynt med radiser og forårsløg, der er skyllet og skåret i skiver samt frisk koriander.
Klip tortillapandekagerne i trekanter, og fordel dem på en bagerist. Bag trekanterne i 3-4 minutter, indtil de er sprøde.
Servér med kyllingespyd, bønnemos, cremefraiche og limefrugter skåret i både.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar