Mexicanske kyllingespyd med bagt bønnedip
1. juni 2018
af
Emma Martiny.
Foto: Nina Malling, Skovdal Nordic
Servér en bønnedip med et låg af smeltet ost til de sprøde tortillatrekanter og krydrede kyllingespyd.
Ingredienser
Udstyr
grillspyd af træ
Sådan gør du
Læg kødet i en skål. Tilsæt alle krydderierne og olivenolie, og vend rundt, så krydderierne fordeler sig godt. Lad kødet trække, mens du tilbereder dippen.
Tænd ovnen på 175°. Pil og hak løg, pil og pres hvidløg, og steg begge dele i olie i en gryde. Tilsæt drænede sorte bønner og bouillon, og bring i kog.
Pres saften af limefrugten. Tilsæt limesaft og salsa, og blend til en grov mos med en stavblender. Smag til med salt og peber, og lad mosen simre lidt.
Sæt det krydrede kyllingekød på træspyd, og fordel dem på en bageplade med bagepapir. Steg dem i ovnen i ca. 15 minutter, til kødet er gennemstegt.
Hæld bønnemosen i et lille ovnfast fad. Riv cheddarosten, og fordel den over mosen. Sæt fadet i ovnen i 10 minutter, indtil osten er gylden og sprød.
Pynt med radiser og forårsløg, der er skyllet og skåret i skiver samt frisk koriander.
Klip tortillapandekagerne i trekanter, og fordel dem på en bagerist. Bag trekanterne i 3-4 minutter, indtil de er sprøde.
Servér med kyllingespyd, bønnemos, cremefraiche og limefrugter skåret i både.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk