Mexicansk torta med sprød kylling
1. september 2022
af
Louisa Lorang.
Foto: Lene Samsø
En klassisk "torta mexicana" er en sandwich fyldt med sprødstegt kylling og stærke jalapenos. I kombination med frisk koriander og syrlig limesaft er der lidt til alle smagsløg.
Ingredienser
Sådan gør du
Skær kyllingebrysterne igennem på langs. Læg dem i en frysepose, og bank dem let flade med f.eks. en kødhammer. Tilsæt citronsaft, og lad dem marinere i 5 minutter.
Hæld hvedemel, sammenpisket æg og rasp i hver sin dybe tallerken. Vend kyllingebrysterne først i mel, dernæst i æg og til sidst i rasp. Varm olie op i en gryde eller pande, og steg kyllingebrysterne, til de er gyldne og gennemstegte. Krydr med salt.
Lun evt. sandwichbrødene. Flæk dem, og smør dem med mayonnaise.
Skyl og tør salat, og pluk det i mindre stykker. Flæk avocadoerne, fjern stenen, og skær avocadokødet i skiver. Skyl radiser og chili, og skær dem i skiver. Pil løg, og skær det i skiver. Skyl koriander. Skær lime i både.
Fyld grønt og kylling i sandwichen. Afslut med koriander, og servér straks med limebåde til.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk