Mexicansk tærte med oksekød og cherrytomater

17. september 2021 af .

Foto: Columbus Leth

Det kan godt være, du får svært ved at finde en tacotærte i Mexico, der minder om denne. Men når du har smagt første bid, er du ikke i tvivl om, hvilket køkken inspirationen kommer fra. Resultatet er nemlig både krydret og lækkert.

Bemærk
Køletid: 30 minutter.

Ingredienser

Udstyr

1 tærteform, ca. 24 cm i diameter

Sådan gør du

Hak smør, og blend smør, mel og salt i en blender. Tilsæt æg, og blend dejen sammen. Saml den evt. med hænderne, og pak den ind i husholdningsfilm. Læg dejen i køleskabet i 30 minutter.
Rul dejen ud på et meldrysset bord med en kagerulle, og fordel den i tærteformen. Tryk tærtedejen på plads i formen, og sæt formen i køleskabet i 1 time.
Tænd ovnen på 200°. Prik tærtebunden med en gaffel. Bag tærtebunden i ovnen i 8 minutter.
Pil løg og hvidløg, og hak det fint. Steg løg og hvidløg i olie på en pande i 2 minutter. Tilsæt kødet, og hak det i mindre stykker. Steg det på panden i 2 minutter.
Tilsæt tomatpuré, vand og krydderier, og lad kødsaucen simre i 10 minutter. Smag kødsaucen til med salt og peber, og fordel den i tærteformen.
Pisk cremefraiche, æg og revet ost sammen i en skål. Krydr med salt og peber, og fordel cremen over tærten.
Skyl og halvér tomaterne. Fordel dem med skærefladen opad på toppen af tærten. Bag tærten i ovnen i ca. 40 minutter. Servér den gerne sammen med tacochips.

Tip!

Skal det gå hurtigt, kan du købe en færdig tærtedej i supermarkedet.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar