Mexicansk tærte med oksekød og cherrytomater
17. september 2021
af
Linn Grubbström.
Foto: Columbus Leth
Det kan godt være, du får svært ved at finde en tacotærte i Mexico, der minder om denne. Men når du har smagt første bid, er du ikke i tvivl om, hvilket køkken inspirationen kommer fra. Resultatet er nemlig både krydret og lækkert.
Bemærk
Køletid: 30 minutter.
Ingredienser
Udstyr
1 tærteform, ca. 24 cm i diameter
Sådan gør du
Hak smør, og blend smør, mel og salt i en blender. Tilsæt æg, og blend dejen sammen. Saml den evt. med hænderne, og pak den ind i husholdningsfilm. Læg dejen i køleskabet i 30 minutter.
Rul dejen ud på et meldrysset bord med en kagerulle, og fordel den i tærteformen. Tryk tærtedejen på plads i formen, og sæt formen i køleskabet i 1 time.
Tænd ovnen på 200°. Prik tærtebunden med en gaffel. Bag tærtebunden i ovnen i 8 minutter.
Pil løg og hvidløg, og hak det fint. Steg løg og hvidløg i olie på en pande i 2 minutter. Tilsæt kødet, og hak det i mindre stykker. Steg det på panden i 2 minutter.
Tilsæt tomatpuré, vand og krydderier, og lad kødsaucen simre i 10 minutter. Smag kødsaucen til med salt og peber, og fordel den i tærteformen.
Pisk cremefraiche, æg og revet ost sammen i en skål. Krydr med salt og peber, og fordel cremen over tærten.
Skyl og halvér tomaterne. Fordel dem med skærefladen opad på toppen af tærten. Bag tærten i ovnen i ca. 40 minutter. Servér den gerne sammen med tacochips.
Tip!
Skal det gå hurtigt, kan du købe en færdig tærtedej i supermarkedet.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk