Mexicansk tacolasagne med kidneybønner og majs
1. juni 2018
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Betina Hastoft
Denne lasagne er vegetarisk, men har en dejlig fyldig smag, og kidneybønnerne giver en god mæthed.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 200°. Smør en lille bradepande med olie.
Hæld kidneybønner og majs i en sigte, og skyl dem i rindende, koldt vand. Pil løget, og hak det fint. Rens forårsløg, og hak dem fint. Hak koriander fint.
Bland bønner, majs, løg, forårsløg og koriander, og krydr med oregano, spidskommen, salt og peber.
Læg først et tyndt lag hakkede tomater fra dåse i bunden af bradepanden. Derefter et lag lasagneplader efterfulgt af et lag bønnemiks. Herpå lægges endnu et tyndt lag hakkede tomater samt et par skefulde tacosauce og ca. ⅓ af den revne cheddarost. Gentag på samme måde, indtil det hele er brugt. Slut af med et lag revet ost.
Dæk bradepanden med alufolie, og sæt den i ovnen i 25 minutter. Fjern alufolien, og steg videre i 10 minutter, til osten på toppen er smeltet og let gylden.
Lad lasagnen hvile i mindst 10 minutter inden servering – gerne lidt længere. Servér med tortillachips til.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk