Mexicansk suppe med sprøde kikærter
12. juli 2018
af
Emma Martiny.
Foto: Winnie Methmann
En dampende varm suppe med krydderier og kikærteknas er hurtig comfortfood efter en lang dag. Opskriften er nem, og retten sender tankerne mod Mexico.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 180°. Afdryp kikærterne, og tør dem i et rent viskestykke.
Vend dem med olie og alle krydderierne, og fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag dem i ovnen i ca. 15 minutter, til de er sprøde.
Riv cheddar, og fordel den over kikærterne. Bag dem i ovnen i yderligere 5 minutter, så osten smelter og bliver gylden.
Pil og hak løg, og pil og pres hvidløg. Svits begge dele i olie i en gryde. Tilsæt alle krydderierne, og lad det stege i et par minutter.
Skyl og skær bladselleri og squash i tern, og tilsæt dem. Lad det stege i 5 minutter.
Hæld hakkede tomater og bouillon i gryden. Sæt låg på, og lad suppen simre i 10 minutter.
Afdryp de sorte bønner, og tilsæt dem. Smag til med friskpresset limesaft, salt og peber.
Top suppen med sprøde kikærter, cremefraiche, frisk koriander og limefrugt skåret i både.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk