Mexicansk pande med æg og søde kartofler
Denne lækre panderet er ikke alene mættende og sund, den er også en fremragende anledning til at åbne en pose tortillachips!

0-30 min.
(4)
11. juli 2019 af Emma MartinyFoto: Winnie Methmann
Ingredienser
personer
- løg
- 1
- hvidløg
- 2 fed
- olivenolie til stegning
- 1 spsk.
- søde kartofler
- 500 g
- stødt spidskommen
- 1 tsk.
- stødt koriander
- 1 tsk.
- røget paprika
- ½ tsk.
- sorte bønner
- 2 dåser
- hønsebouillon
- 2 dl
- limefrugter
- ½
- tomatsalsa
- 1 dl
- salt og peber
- æg
- 6
- cheddar
- 100 g
- avocadoer
- 1
- forårsløg
- 3
- frisk koriander
- 1 bundter
- tortillachips
- 185 g
Sådan gør du
Pil løg og hvidløg. Hak løg, pres hvidløg, og steg begge dele i olivenolie på en pande med høje kanter.
Skrub eller skræl de søde kartofler, skær dem i tern, og lad dem stege med på panden. Drys spidskommen, koriander og paprika over. Vend rundt, og lad de søde kartofler stege i 5-10 minutter, til de begynder at tage farve.
Tilsæt drænede sorte bønner og bouillon, og bring panden i kog. Lad panden simre i 15 minutter, til de søde kartofler er møre.
Tilsæt limesaft og salsa, og mos bønnerne let med en grydeske, så du får en cremet konsistens. Smag til med salt og peber.
Skub lidt af bønnemosen til side, så du kan slå æggene ud i panden. Riv cheddar over panden, og lad det hele simre i cirka 5 minutter, til hviderne er faste og æggeblommerne stadig flydende.
Pynt med avocado i både, tynde skiver forårsløg og frisk koriander, og servér med tortillachips.
Næringsindhold
Allergener
Kostretning
Bedøm denne opskrift
Vælg det ønskede antal stjerner