Mexicansk pande med æg og søde kartofler

Denne lækre panderet er ikke alene mættende og sund, den er også en fremragende anledning til at åbne en pose tortillachips!

Mexicansk pande med æg og søde kartofler
0-30 min.

(4)

11. juli 2019 af Emma MartinyFoto: Winnie Methmann

Ingredienser

personer
løg
1
hvidløg
2 fed
olivenolie til stegning
1 spsk.
søde kartofler
500 g
stødt spidskommen
1 tsk.
stødt koriander
1 tsk.
røget paprika
½ tsk.
sorte bønner
2 dåser
hønsebouillon
2 dl
limefrugter
½
tomatsalsa
1 dl
salt og peber
æg
6
cheddar
100 g
avocadoer
1
forårsløg
3
frisk koriander
1 bundter
tortillachips
185 g

Sådan gør du

Pil løg og hvidløg. Hak løg, pres hvidløg, og steg begge dele i olivenolie på en pande med høje kanter.
Skrub eller skræl de søde kartofler, skær dem i tern, og lad dem stege med på panden. Drys spidskommen, koriander og paprika over. Vend rundt, og lad de søde kartofler stege i 5-10 minutter, til de begynder at tage farve.
Tilsæt drænede sorte bønner og bouillon, og bring panden i kog. Lad panden simre i 15 minutter, til de søde kartofler er møre.
Tilsæt limesaft og salsa, og mos bønnerne let med en grydeske, så du får en cremet konsistens. Smag til med salt og peber.
Skub lidt af bønnemosen til side, så du kan slå æggene ud i panden. Riv cheddar over panden, og lad det hele simre i cirka 5 minutter, til hviderne er faste og æggeblommerne stadig flydende.
Pynt med avocado i både, tynde skiver forårsløg og frisk koriander, og servér med tortillachips.

Bedøm denne opskrift

Vælg det ønskede antal stjernerDu gav 0 stjernerGiv 0 stjernerÆndre til 0 stjerner

Måske du også kan li'