Mexicansk pande med æg og søde kartofler
11. juli 2019
af
Emma Martiny.
Foto: Winnie Methmann
Denne lækre panderet er ikke alene mættende og sund, den er også en fremragende anledning til at åbne en pose tortillachips!
Ingredienser
Sådan gør du
Pil løg og hvidløg. Hak løg, pres hvidløg, og steg begge dele i olivenolie på en pande med høje kanter.
Skrub eller skræl de søde kartofler, skær dem i tern, og lad dem stege med på panden. Drys spidskommen, koriander og paprika over. Vend rundt, og lad de søde kartofler stege i 5-10 minutter, til de begynder at tage farve.
Tilsæt drænede sorte bønner og bouillon, og bring panden i kog. Lad panden simre i 15 minutter, til de søde kartofler er møre.
Tilsæt limesaft og salsa, og mos bønnerne let med en grydeske, så du får en cremet konsistens. Smag til med salt og peber.
Skub lidt af bønnemosen til side, så du kan slå æggene ud i panden. Riv cheddar over panden, og lad det hele simre i cirka 5 minutter, til hviderne er faste og æggeblommerne stadig flydende.
Pynt med avocado i både, tynde skiver forårsløg og frisk koriander, og servér med tortillachips.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk