Mexicansk oksekød i fad med majskolber og tortillachips

23. marts 2020 af .

Foto: Betina Hastoft

Oksekød i fad er en skøn hverdagsklassiker, som vækker lykke hele vejen rundt om bordet. Servér med majskolber og tortillachips, hvis det skal være ekstra luksus.

Ingredienser

Sådan gør du

Pil og hak løget. Skræl gulerødderne, og riv dem groft. Rens peberfrugten, og skær den i små tern.
Steg løget i olie i en gryde, til det er klart. Tilsæt det hakkede oksekød, og lad det blive brunt.
Vend revne gulerødder, krydderiblanding og ketchup i gryden, rør godt rundt, og lad det hele stege i 5 minutter. Smag til med salt og peber.
Tag gryden af varmen, og lad den stegte blanding køle en smule af. Vend herefter hytteosten i.
Tænd ovnen på 200°. Fordel resten af kødet i et smurt ovnfad, og drys peberfrugttern og revet cheddar på toppen. Gratinér retten i ovnen i ca. 10 minutter, til osten er smeltet.
Fjern blade og tråde fra majskolberne, og kog dem i en stor gryde med letsaltet vand i 8-10 minutter, til de er møre.
Servér det gratinerede oksekød med kogte majskolber, tortillachips og cremefraiche.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar