Mexicansk lasagne med chili con carne
29. december 2019
af
Emma Martiny.
Foto: Lea Kaae
Forvandl en rest af chili con carne til en festlig mexicansk lasagne med bunde af tortillapandekager. Vi giver dig opskriften på en skøn chili con carne, men hvis du har en rest, kan du sagtens bruge den.
Ingredienser
Udstyr
1 springform i samme størrelse som tortillapandekagerne
Sådan gør du
Pil og hak løg og hvidløg. Rens chilien, og hak den fint. Steg løg, hvidløg og chili i olie i en gryde.
Tilsæt oksekød og krydderier, og steg, til kødet er brunet. Tilsæt hakkede tomater, tomatpuré og bouillon. Lad det simre i ca. 10 minutter.
Tilsæt dernæst skyllede sorte bønner, og smag retten til med chokolade, rødvinseddike, salt og peber. Lad retten køle af.
Tænd ovnen på 175°. Dræn majsene fra dåsen, og rør dem i den kolde chili con carne. Riv cheddarosten.
Fordel et lag af chili con carne i bunden af en springform. Læg en tortillapandekage ovenpå, og smør den med et lag cremefraiche. Top med kødsauce, og derefter et lag af revet cheddar.
Forsæt med lag af tortillapandekage, cremefraiche, kødsauce og cheddar, indtil fadet er fyldt, og slut af med et lag revet cheddar.
Bag den mexicanske lasagne i ovnen i 30 minutter, til overfladen er flot gylden.
Rens og snit forårsløg. Pynt med tynde skiver forårsløg, og servér med grøn salat.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk