Mexicansk-krydret laks og quinoasalat med sorte bønner

9. oktober 2020 af .

Foto: Winnie Methmann

Prøv smagen af Mexico med denne krydrede laks med fyldig quinoasalat og cremet guacamole.

Ingredienser

Sådan gør du

Tænd ovnen på 220°. Skrub eller skræl de søde kartofler, og skær dem i tern. Vend dem i olivenolie og salt på en bageplade med bagepapir, og sæt dem i ovnen i cirka 20 minutter, til de er møre og let gyldne.
Læg laksesiden i et ovnfad. Pensl overfladen med olivenolie. Bland alle krydderierne i en lille skål, og drys blandingen på laksesiden. Sæt fadet i ovnen sammen med de søde kartofler i 20 minutter, til laksen er gennemstegt.
Kog quinoaen efter anvisningen på pakken. Afdryp. Dræn de sorte bønner fra dåsen, og skyl dem i en sigte. Bland quinoa, sorte bønner og søde kartoffeltern i en skål.
Pil og hak rødløg fint, og skyl og hak frisk koriander. Bland begge dele i salaten, og pres limesaft over. Krydr med salt og peber, og vend rundt.
Flæk avocadoerne, fjern stenen, og mos avocadokødet med en gaffel i en skål. Pil og hak løget fint, pil og pres hvidløg, og skyl og hak koriander groft. Rør løg, hvidløg og koriander i avocadomosen, og smag til med limesaft, salt og peber.
Servér mexicansk-krydret laks med quinoasalat og guacamole.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar