Mexicansk-krydret laks og quinoasalat med sorte bønner
9. oktober 2020
af
Emma Martiny.
Foto: Winnie Methmann
Prøv smagen af Mexico med denne krydrede laks med fyldig quinoasalat og cremet guacamole.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 220°. Skrub eller skræl de søde kartofler, og skær dem i tern. Vend dem i olivenolie og salt på en bageplade med bagepapir, og sæt dem i ovnen i cirka 20 minutter, til de er møre og let gyldne.
Læg laksesiden i et ovnfad. Pensl overfladen med olivenolie. Bland alle krydderierne i en lille skål, og drys blandingen på laksesiden. Sæt fadet i ovnen sammen med de søde kartofler i 20 minutter, til laksen er gennemstegt.
Kog quinoaen efter anvisningen på pakken. Afdryp. Dræn de sorte bønner fra dåsen, og skyl dem i en sigte. Bland quinoa, sorte bønner og søde kartoffeltern i en skål.
Pil og hak rødløg fint, og skyl og hak frisk koriander. Bland begge dele i salaten, og pres limesaft over. Krydr med salt og peber, og vend rundt.
Flæk avocadoerne, fjern stenen, og mos avocadokødet med en gaffel i en skål. Pil og hak løget fint, pil og pres hvidløg, og skyl og hak koriander groft. Rør løg, hvidløg og koriander i avocadomosen, og smag til med limesaft, salt og peber.
Servér mexicansk-krydret laks med quinoasalat og guacamole.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Se også: Vores populære guacamole-opskrift