Melanzana parmigiana

1. juni 2018 af .

Foto: Columbus Leth

En lækker ovnret med auberginer, tomatsauce og masser af ost – det kan næsten ikke gå galt.

Ingredienser

Sådan gør du

Skyl auberginerne, og skær dem i 1 cm tykke skiver. Vend dem i mel krydret med salt og peber.
Steg aubergineskiverne i halvdelen af olien på en pande i ca. 3 minutter på hver side, til de har taget farve. Tag dem af panden, og sæt dem til side.
Pil og hak løg og hvidløg, og steg det i resten af olien på panden.
Tilsæt hakkede tomater, og lad det koge i 5 minutter. Tilsæt grofthakket basilikum og eddike. Smag til med salt og peber. Lad det simre i yderligere 5 minutter.
Tænd ovnen på 180°. Læg et tyndt lag tomatsauce i bunden af et smurt ovnfast fad. Læg aubergineskiver ovenpå, og drys med friskrevet parmesan. Gentag, til alle aubergineskiver er brugt. Afslut med tomatsauce og parmesan.
Bag retten i ovnen i ca. 35 minutter.
Servér ovnretten med grøn salat og brød.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar