Melanzana parmigiana
1. juni 2018
af
Timm Vladimir.
Foto: Columbus Leth
En lækker ovnret med auberginer, tomatsauce og masser af ost – det kan næsten ikke gå galt.
Ingredienser
Sådan gør du
Skyl auberginerne, og skær dem i 1 cm tykke skiver. Vend dem i mel krydret med salt og peber.
Steg aubergineskiverne i halvdelen af olien på en pande i ca. 3 minutter på hver side, til de har taget farve. Tag dem af panden, og sæt dem til side.
Pil og hak løg og hvidløg, og steg det i resten af olien på panden.
Tilsæt hakkede tomater, og lad det koge i 5 minutter. Tilsæt grofthakket basilikum og eddike. Smag til med salt og peber. Lad det simre i yderligere 5 minutter.
Tænd ovnen på 180°. Læg et tyndt lag tomatsauce i bunden af et smurt ovnfast fad. Læg aubergineskiver ovenpå, og drys med friskrevet parmesan. Gentag, til alle aubergineskiver er brugt. Afslut med tomatsauce og parmesan.
Bag retten i ovnen i ca. 35 minutter.
Servér ovnretten med grøn salat og brød.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk