Medisterpølser med sursød rødkål og honningstegte kartofler
12. november 2020
af
Christine Bille Nielsen.
Foto: Henrik Freek
Medisterpølse er en elsket klassiker, der har ry for at være lidt tung og usund. Men der kan sagtens blive plads til et par gode pølser i en sund hverdagskost, hvis bare man husker at supplere med rigeligt grøntsagstilbehør.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 200°.
Skrub kartoflerne, og kog dem i en gryde med letsaltet vand i 10 minutter, til de er knap møre. Hæld vandet fra, og tør dem. Vend dem i olie og honning, og fordel dem på en bageplade med bagepapir.
Bag dem ovnen i 15-20 minutter, til de er gyldenbrune og blanke. Drys med timianblade.
Pil rødløgene, og hak dem groft. Skær rødkål i brede strimler. Varm honning op i en stor gryde, til den begynder at bruse op. Svits rødløg og rødkål i honningen, til det falder sammen.
Tilsæt eddike, salt og peber, og lad kålen simre under låg i 15-30 minutter, afhængigt af om kålen ønskes lidt sprød eller helt mør. Tilsæt evt. lidt vand undervejs, hvis kålen koger tør.
Steg pølserne i olie på en pande, til de er gyldenbrune udenpå og helt varme indeni. Servér dem med kartofler, rødkål og sennep.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Se også: Klassisk opskrift på medister