Medister og sprød rødkålssalat med appelsindressing
1. juni 2018
af
Camilla Zarah Lawes.
Foto: John Bendtsen, wichmann+bendtsen photography
Klassisk medister med en frisk og sprød rødkålssalat smager super skønt med appelsindressing til.
Ingredienser
Sådan gør du
Prik medisterpølsen 5-7 steder med en spids kniv. Læg den i en gryde med vand, der dækker den helt, og kog den ved ikke før høj varme i 15 minutter.
Tag medisterpølsen op, og lad den afkøle let. Skær den i 5 cm lange stykker. Brun dem på alle sider i smør og olie på en pande. Dæmp varmen, og steg stykkerne, til de er gennemstegte.
Snit rødkål helt fint. Riv skrællen af den ene appelsin fint, og gem det til dressingen.
Skær skrællen af begge appelsiner med en skarp kniv, så man kan se frugtkødet, og skær appelsinerne i tynde fileter/både uden hinder – saml saften fra den ene appelsin i en skål, når du skærer den, og gem den til dressingen.
Rør den fintrevne skal og den opsamlede appelsinsaft sammen med olie, eddike og honning, og lad gerne dressingen stå lidt og trække.
Vend rødkålen i dressingen. Skyl pærer og æbler, og skær dem i tynde både. Vend pærer, æbler, appelsinfileter og tørrede bær i, og drys med let knuste valnødder. Krydr med salt op peber.
Tip!
Husk at prikke medisterpølsen, ellers sprækker den, når den koges. Du kan evt. koge den dagen før, brune den af om morgen og stege den færdig lige før servering i en 175º varm ovn i ca. 15 minutter.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk