Medister med timiankartofler og kålsalat
22. februar 2022
af
Timm Vladimir.
Foto: Columbus Leth
Medisterpølsen er nærmest en nationalret på linje med stegt flæsk. Sammen med kål og kartofler bliver det næppe mere dansk og dejligt!
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 200°. Skyl og tør kartoflerne, og vend dem i olie, salt og timian på en bradepande med bagepapir. Bag kartoflerne i ovnen i 45 minutter.
Læg medisteren i en pande. Hæld vand i panden, så det dækker ⅔ af medisteren. Bring forsigtigt vandet i kog, og skru ned. Lad det simre i 5 minutter. Vend medisteren, og lad den simre i yderligere 5 minutter på den anden side.
Afdryp, og kom smør på panden. Steg medisteren i smør i 3-4 minutter på hver side, til den er gylden. Lad den trække, imens du laver salaten, og skær den derefter i mindre stykker.
Skyl begge slags spidskål, og skær dem i fine strimler. Pil rødløget, og hak det fint. Bland sennep, eddike og olie i en stor skål, og vend kål og rødløg i. Anret salaten på et fad.
Skræl appelsinerne, og skær dem i mindre stykker Rist hasselnødderne gyldne på en tør og varm pande. Fordel appelsinstykker og ristede hasselnødder over salaten, og pynt med skovsyre. Servér til medister sammen med timiankoartofler.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Se også: Opskrift på klassisk medister