Medister med stuvet spidskål
1. juni 2018
af
Timm Vladimir.
Foto: Colombus Leth
Medister er en klassiker i det danske køkken. Det smager skønt og bringer minder frem!
Ingredienser
Sådan gør du
Tag den rå medisterpølse ud af pakken.
Bring 1½-2 l vand i kog i en stegepande med høje kanter (eller i en gryde) sammen med laurbærblade, peberkorn og salt. Læg medisteren i vandet, og skru ned for blusset. Lad den simre ved lav varme i 15 minutter.
Hæld vandet fra, og steg medisteren gylden på begge sider i smør og olie.
Snit spidskål fint. Smelt smørret i en gryde, og drys melet i. Varm det igennem under omrøring, uden at det tager farve.
Pisk mælken i, lidt ad gangen. Kog saucen godt igennem, og vend kålen i. Lad kålen simre i 5-7 minutter, til den er akkurat mør. Smag til med salt, peber og en anelse revet muskatnød.
Skær medisterpølsen i mindre stykker, og servér med stuvet spidskål, lidt krydderurt og rugbrød eller groft brød.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk