Medister med stuvet spidskål

1. juni 2018 af .

Foto: Colombus Leth

Medister er en klassiker i det danske køkken. Det smager skønt og bringer minder frem!

Ingredienser

Sådan gør du

Tag den rå medisterpølse ud af pakken.
Bring 1½-2 l vand i kog i en stegepande med høje kanter (eller i en gryde) sammen med laurbærblade, peberkorn og salt. Læg medisteren i vandet, og skru ned for blusset. Lad den simre ved lav varme i 15 minutter.
Hæld vandet fra, og steg medisteren gylden på begge sider i smør og olie.
Snit spidskål fint. Smelt smørret i en gryde, og drys melet i. Varm det igennem under omrøring, uden at det tager farve.
Pisk mælken i, lidt ad gangen. Kog saucen godt igennem, og vend kålen i. Lad kålen simre i 5-7 minutter, til den er akkurat mør. Smag til med salt, peber og en anelse revet muskatnød.
Skær medisterpølsen i mindre stykker, og servér med stuvet spidskål, lidt krydderurt og rugbrød eller groft brød.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar