Medister med stuvet blomkål
1. juni 2018
af
Timm Vladimir.
Foto: Columbus Leth
Medister med stuvet blomkål er perfekt aftensmad for hele familien. Stuvning af grøntsager er nemlig en simpel måde at få grøntsagsfornægtere til at elske de sunde sager på.
Ingredienser
Sådan gør du
Læg medisteren i en dyb pande, og hæld vand over, til det dækker. Bring vandet i kog, og lad medisteren koge i 8-10 minutter. Hæld vandet fra.
Steg medisteren på panden, til den er flot gylden, i smør og olie i 3-4 minutter på hver side.
Del blomkålen i små buketter, og kog dem i letsaltet vand i en gryde i 8-10 minutter, til de er møre, men stadig har bid.
Smelt smørret i en anden gryde, og hæld melet i. Steg melet et par minutter under omrøring, og tilsæt kogevand fra blomkålen og mælk, lidt ad gangen.
Kog saucen godt igennem, den skal være rimeligt tyk. Vend blomkålen i sammen med dild, og smag til med salt og peber.
Pynt den stuvede blomkål med dild, og servér sammen med medister og nykogte kartofler drysset med persille.
Tip!
Giv gerne saucen et drys revet muskatnød og masser af friskkværnet peber.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Se også: Millionbøf med kartoffelmos
Powered by Froala Editor