Medister med mandarinsalat og flødekartofler
1. juni 2018
af
Camilla Zarah Lawes.
Foto: Betina Hastoft
Smagen af jul på hverdagsmåden med frisk mandarinsalat, flødekartofler og smagfuld medisterpølse.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 180º. Skræl kartoflerne, skær dem i tynde skiver, og læg dem tæt i et smurt ovnfad. Krydr med salt, peber og muskatnød, og hæld halvdelen af fløden over.
Sæt fadet i ovnen i 20 minutter, hæld så resten af fløden over, og bag videre i 20 minutter, til kartoflerne er helt møre.
Prik i medisterpølsen med en spids kniv. Kog den i 15 minutter i vand, der dækker den helt.
Tag den op, afkøl let, og skær den i 5 cm lange stykker. Brun dem i smør og olie på alle sider. Steg dem færdige ved lav varme.
Skyl og pluk salaten. Del 5 mandariner i både. Pres saften af den sidste mandarin ned i en skål, og rør flødeosten i. Smag til med salt og peber, og vend flødeostedressingen med salat og mandarinbåde.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk