Medister i baconsvøb med cremet kålgratin
22. marts 2021
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Columbus Leth
Pak medisterpølsen ind i bacon, så den får en sprød og knasende overflade.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 200° varmluft. Prik medisterpølsen med en gaffel, og vikl baconskiverne omkring hele medisterpølsen. Læg medisterpølsen i et ovnfad med bagepapir, og steg den i ovnen i 40-45 minutter, til baconomslaget er sprødt.
Skyl og rib grønkålen af stilkene, og hak den groft. Læg grønkålen i en stor skål, og overhæld den med kogende vand. Lad kålen trække i vandet i 3 minutter, og afdryp.
Smelt smørret i en gryde, tilsæt mel, og rør godt rundt med et piskeris. Tilsæt mælken lidt ad gangen, og pisk grundigt til en lys og cremet mælkesauce. Kog saucen igennem i ca. 5 minutter. Tilsæt sennep, muskatnød og halvdelen af osten. Smag til med salt og peber.
Vend grønkålen i saucen, og hæld det i et ovnfad. Bland rasp og olie, og drys det over gratinen sammen med resten af den revne ost. Bag gratinen i ovnen samtidig med medisterpølsen i 25-30 minutter.
Servér medisterpølsen i skiver sammen med kålgratinen.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Se også: Opskrift på den perfekte medister!