Medister i baconsvøb med cremet kålgratin

22. marts 2021 af .

Foto: Columbus Leth

Pak medisterpølsen ind i bacon, så den får en sprød og knasende overflade.

Ingredienser

Sådan gør du

Tænd ovnen på 200° varmluft. Prik medisterpølsen med en gaffel, og vikl baconskiverne omkring hele medisterpølsen. Læg medisterpølsen i et ovnfad med bagepapir, og steg den i ovnen i 40-45 minutter, til baconomslaget er sprødt.
Skyl og rib grønkålen af stilkene, og hak den groft. Læg grønkålen i en stor skål, og overhæld den med kogende vand. Lad kålen trække i vandet i 3 minutter, og afdryp.
Smelt smørret i en gryde, tilsæt mel, og rør godt rundt med et piskeris. Tilsæt mælken lidt ad gangen, og pisk grundigt til en lys og cremet mælkesauce. Kog saucen igennem i ca. 5 minutter. Tilsæt sennep, muskatnød og halvdelen af osten. Smag til med salt og peber.
Vend grønkålen i saucen, og hæld det i et ovnfad. Bland rasp og olie, og drys det over gratinen sammen med resten af den revne ost. Bag gratinen i ovnen samtidig med medisterpølsen i 25-30 minutter.
Servér medisterpølsen i skiver sammen med kålgratinen.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar