Medaljer med rabarber og vaniljeskum

4. maj 2022 af .

Foto: Columbus Leth

Leg konditor for en dag, og find sprøjtepose, tylle og lidt tålmodighed frem. De små, spiselige mesterværker er alt arbejdet værd.

Bemærk
Køletid, mørdej: 30 minutter

Ingredienser

Udstyr

1 udstikker, 6-7 cm i diameter
1 sprøjtepose med stjernetylle

Sådan gør du

Tænd ovnen på 200 °. Skær rabarberne i ½ cm skiver, og hæld dem i et ovnfad. Flæk vaniljestangen med en skarp kniv, og skrab kornene ud. Bland vaniljekornene med 2 spsk. af sukkeret.
Drys sukker og 1 spsk. vaniljesukker over rabarberne, og læg den tomme vaniljestang ved. Bag rabarberne møre i ovnen i 15-20 minutter. Tag dem ud af ovnen, og afkøl. Dræn rabarbersaften fra i en sigte.
Skræl ingefæren, og riv den fint. Skær smørret i tern. Smuldr smørret i melet med fingrene i en skål. Tilsæt ingefær, flormelis og æg, og ælt det hurtigt sammen. Læg dejen i køleskabet i 30 minutter.
Rul dejen ud på et meldrysset bord til ca. 3 mm's tykkelse. Udstik 16 cirkler af dejen med en udstikker. Sæt cirklerne på 2 bageplader med bagepapir. Bag mørdejsbundene i ovnen i 8-10 minutter, til de er gyldne og færdigbagte. Afkøl på en bagerist.
Pisk fløden til skum med en elpisker i en skål, og vend det med honning og det resterende vaniljesukker. Fyld skummet i en sprøjtepose med stjernetylle.
Hak chokoladen groft, og smelt den i en skål over vandbad. Hak pistacienødderne fint .
Pynt halvdelen af de færdigbagte mørdejsbunde med 1½ tsk. smeltet chokolade. Sæt et lille stykke bagt rabarber på, og drys med pistacienødder.
Sæt de resterende mørdejsbunde på et fad, og sprøjt dem med et lag vaniljeskum. Læg 1 skefuld bagt rabarber ovenpå, sæt de pyntede mørdejslåg på, og servér straks.

Tip!

Brug rabarbersaft fra de bagte rabarber som sirup eller saft til drinks.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar